Prevail - War Will Reign

War Will Reign

· Udkom

Type:Album
Genrer:Groove, Death metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 10/10

Brugervurdering: 10/10 baseret på 1 stemme.

War Will Reign, og det samme vil Prevail!

Det er bestemt ikke hver dag, at man bliver velsignet med en plade i denne kaliber. Og man er egentlig aldrig rigtig forberedt på det. Den rammer bare en som dødens eget godstog med krig og vold, og man kan intet gøre udover at sidde tilbage med sit klimaksagtige blik, imens man smiler og ligner en 15-årig, som for første gang har fået lov til at røre ved et ungpigebryst. Nu skal jeg fortælle præcis, hvorfor det her er et mesterværk på dansk jord!

Danish Death Dynamite

War Will Reign er et sublimt, mesterligt værk af det Randers-baserede death-band Prevail. Det er bl.a. tidligere medlemmer fra Svartsot, som står bag dette projekt. WWR er deres debut, og de lægger sateme hårdt ud. Lige fra første nummer er der tempo og brutal vokal, men Prevail har noget, som rigtig mange dødsmetal-bands mangler nu om dage: De har melodi. Prevail mestrer utvivlsomt at lade tempoet gå fra hurtige blast beats til næsten Pantera-lignende groove-stykker, som med garanti vil få selv de mest stivnakkede blandt live-publikummet til at headbange. Især må jeg nævne sanger Claus Gnudtzmanns vanvittige, rytmiske vokal, som ligger super skarpt og aldrig bare føles plat og i vejen for fede guitarriffs. Det føles konstant som en helhed, og denne helhed spiller fantastisk. Guitarsoloerne sidder ligeledes konsekvent i skabet, og man sidder efter første nummer med en næsten bange følelse for, om resten af pladen kan være lige så god. Det tog mig tre omgange af skivens første nummer, ”Blood Eagle”, før jeg turde gå videre, og jeg blev da bestemt ikke skuffet.

Jeg kan ikke nævne én eneste ting ved denne plade, som jeg ville lave om. Derfor får den karakteren, som den gør.

Døø’ i Danmark

”Jamen, Carsten, hvad skal vi med flere dødsmetal-bands i Danmark? Vi har allerede Illdisposed og Dawn Of Demise, og alle de andre skyder op som liderlige paddehatte. Skal vi bruge mere døø’ i Danmark?”

JA!!

Gu i helvede skal vi det! Du lader da heller ikke være med at lytte til Anthrax, fordi du har Testament!

Jeg ved fra metalmiljøet i Danmark, at vi har ry for at være lidt for elitære en gang imellem. Det skal vi stoppe med, for vi har brug for bands som Prevail. Dette friske pust på den danske metalscene spår jeg en stor fremtid. De har alt det, som skal til, og jeg er glad for, at scenen i Danmark er så kompetent, at den kan frembringe så godt materiale som War Will Reign.

Tracklist

 1. BloodEagle
 2. Exterminate The Weak
 3. Face What Remains
 4. Betrayer
 5. Smiting Your Enemy
 6. Parasite
 7. Tyrants
 8. Voices
 9. F.B.M
 10. Seven Deadly Sins
 11. No Holds Barred

Tilføj kommentar