Oddland - The Treachery Of Senses

The Treachery Of Senses

· Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Heavy Metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Oddland er progressivt rock/metal band fra Finland.

The Treachery of Senses er første fuldlængde fra bandet, og før det har de kun udgivet demoen Away from the Watching Eye tilbage i 2010.

Første sang på albummet hedder "Above And Beyond" og er et ganske solidt nummer, som dog har den svaghed, at det ikke rigtigt når at gå igang før det er færdigt; det burde være længere.Vokalisten, Sakari Ojanen, udfører et rigtigt godt job med sin clean vokal. Men resten af instrumenterne har en ret tam lyd, både trommerne, guitarerne og bassen, men det er dog stadig klart at vi har at gøre med talentfulde musikere.

Bandet deltog i konkurrencen "Suomi Metal Star" i 2011, hvor de også vandt, og har derfor fået funderet pladen og ligeledes fået den udgivet på Century Media Records, som huser mange gode og store navne.

Hvis man er til hårdtslående progressive metal vil man ikke kunne finde det i albummet, da bandet satser mere på de stille rockede passager. Og også af den grund får jeg ikke nydt pladen så meget som jeg havde håbet på. Men når de til formår at få lavet hårde og episke stykker er det altså også fuld smadder, som desværre stopper brat op.

Som tidligere nævnt synes jeg produktionen er meget tam og intetsigende, men når man kommer længere ind i albummet og har vænnet sig til det, er det ikke så slemt og man får et bedre og mere afslappet forhold til albummet. Forestil dig Opeth med en mere jazzet kant og lysere vokal så har du Oddland.

Oddland med sangen "Above and Beyond, første sang på albummet.

Tracklist

  1. Above and Beyond
  2. Flooding Lights
  3. In the Eyes of the Mourning
  4. Aisle of Array
  5. Past the Gates
  6. Still the Spirit Stays
  7. In Endless Endeavour
  8. Sewers
  9. Lines of Silver Blood
  10. Ire