Nattfog - Mustan Auringon Riitti

Mustan Auringon Riitti

· Udkom

Type:Album
Genre:Black metal
Antal numre:7

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

"Mustan Auringon Riittii" er det første fuldlængde album fra det finske NSBM/Black Metal band Nattfog. Albummet starter ud med det instrumentale nummer 'Blinding Fog', som udelukkende består af guitar samt lidt ambiente lyde.

Næste nummer 'Path of the White Wolves' starter hvor 'Blinding Fog' ender, nemlig ved lyden af den faldende regn som giver en god atmosfære til sangen. Sangen består af gode, atmosfæriske riffs samt en god produktion som ligger et sted mellem den helt rå black metal og den nyere.

De næste par numre kører meget i samme stil med depressive riffs der giver en god atmosfære. Stilen er meget lig det polske band Graveland. Teksmæssigt skriver Nattfog stærk højreorienteret samt om krigsrelaterede emner. Teksterne er både på engelsk og finsk.

Et nummer der virkelig skiller sig ud fra albummet er 'Kosmisen Usvan Ympäröimänä' som også benytter sig af synthesizer og et rasle instrument (hvilket skal jeg ikke kunne udtale mig om), hvilket jo er højst usadvanligt for en black metal sang, men fungerer alligevel utroligt godt. Nummeret er instrumentalt og stilmæssigt ligger sangen henne mod 'Burzum - Det som En gang Var'.

Sidste nummer på pladen 'Kaksitoista Askelta Luvattuun Valtakuntaan' er et 8 minutter langt instrumentalt nummer, spillet på synthesizer og er efter min mening et ret unødvendigt nummer. At lytte på de samme toner fra en syntheseizer i 8 minutter i streg er bare for meget og jeg tror det er de færreste der virkelig får glæde af en sang som denne.

Alt i alt er det en god debutplade med lidt af hvert og nogle gode overraskelser undervejs også. Hvis du kan lide Graveland, Burzum og Nokturnal Mortum vil du helt sikkert kunne finde noget godt i denne plade også.