Nachtblut - Antik

Antik

· Udkom

Type:Album
Genrer:Black metal, Melodic Black Metal
Spilletid:48.27
Antal numre:10

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Nachtblut er et tysk black/atmosfærisk metal band, som jeg først lige er blevet introduceret til. Da jeg ikke ved så meget om dem, vil jeg holde lidt igen med at forsøge at introducere dem.

Jeg startede albummet ud og den første sang ’Antik’ begyndte, den starter stille ud med en klaver og atmosfæriske effekter som efter min mening laver en smuk og flot stemning. Sangen forholder sig i et nogenlunde tempo med kendt black metal vokaler, små atmosfæriske effekter og guitar riffs som generelt ikke er særlig traditionelle, i black metal genren, hvilket måske er meget godt. Jeg kunne godt lide sangen og det var en god start på albummet, som kun gjorde jeg kunne se frem til de næste sange.

Efterfølgende går jeg videre til næste sang, som for mig lød mere som en traditionel heavy metal start, som dog hurtigt slår over i en atmosfærisk, instrumental overgang med et guitar riff i mellem. Det giver det en god kontrast, hvilket gør den her sang meget unik. Jeg kan godt lide at de ikke er et helt traditionelt black metal band, som man ser så tit. Det er ikke bare en omgang tremolo med skrigende vokal – Der er faktisk en god balance i det hele. Generelt mener jeg, at det er en af de bedste black metal udgivelser jeg har hørt længe, siden at de har taget genren til sig og gjort den mere unik og speciel.

Alle sangene er på tysk, hvilket egenligt ikke gør mig noget – ikke at jeg er specielt god til tysk, men det passer faktisk godt til deres stil musikmæssigt. Det giver det en fed, mørk stemning med de her skingre tyske skrig. Så helt klart kun et bonus. Dog kan det vel også have et minus for folk, som går meget op i teksterne, så det kræver ligesom man kan lidt tysk. Dog mener jeg musikken kan nydes på mange måder, og deres instrumentale overgange, atmosfæriske momenter gør dette album suverænt – og det får dem til at få min opmærksomhed.

Et solidt mørkt album med massere af ting og byde på. Jeg vil ikke kategorisere dem som et black metal band, da de har meget mere i sig, som ikke kan indskrænkes til én genre.