Monster Magnet - Last Patrol

Last Patrol

· Udkom

Type:Album
Genrer:Doom metal, Sludge metal
Antal numre:9

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Lige så syret som coverbilledet

Monster Magnet har været ansvarlige for at levere Stoner Metal i høj klasse siden 1989. Igennem de sidste 25 år har bandet været præget af udskiftninger fra alle vinkler, men forsanger og guitarist Dave Wyndorf har været Monster Magnet's kaptajn og er hovedansvarlig for bandets lyd. Bandet var tæt på opløsning da Wyndorf fik en overdosis i 2006, og var døden nær. Wyndorf blev heldigvis clean efter denne livstruende oplevelse og har nu leveret en ny skive.

" I Live Behind The Clouds " er åbeningsnummeret på pladen, og bare titlen selv skriger Psykedelisk 70'er rock. En guitar som kører på en eller to strenge for det meste af nummeret, indtil Wyndorfs vokal går på. Wyndorf synger om, at alle på jorden er ligeglade og hvordan han nyder at kigge ned på mennesker, imens han hygger sig bag skyerne. Andet nummer er også titelnummeret på pladen. Det er dog lidt mere dynamisk og flere psykedeliske elementer i end det første nummer. Her bliver der ikke sparet på bongo trommer, og synthezizers, og tamburiner. Det føles som en lang flyvetur igennem rummet, og alting er godt. Tredje nummer på pladen " Three King Fishers " byder på masser af guitarlir og en hel masse sitar. Produktionen blev nævnt imens bandet var i studiet, at de var gået tilbage til deres rødder og have deres gamle " Garage feeling " tilbage. Så det er en meget gammeldags 60'er lydende plade. Wyndorfs levere vokalen meget godt, og intenst. Trommerne er leveret i en meget swing agtig følelse for det meste af skiven, Specielt hvis du er til bands som Black Sabbath eller Hawkwind så vil du elske disse beats. Lyrikken bliver bragt rundt over det hele i Wyndorfs psykedeliske univers, og det går ikke lang tid før du bliver slynget ind i atmosfæren af musikken.

Last Patrol er en virkelig god plade, og et vellykket forsøg på at få noget gammelt til at lyde gammelt igen. Der bliver sgu ikke sparet på Percussion instrumenter, for at skabe denne følelse som Monster Magnet har givet udtryk for på denne plade.

Tilføj kommentar