Metalium - Grounded - Chapter Eight

Grounded - Chapter Eight

· Udkom

Type:Album
Genrer:Power metal, Heavy Metal
Spilletid:47.53
Antal numre:10

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: 6/10 baseret på 1 stemme.

Metalium udgiver her i september 2009 deres 8. album. De har været særdeles flittige, da det er sket på blot 10 år.

Metalium står for tysk traditionel true eller power-metal, med en speciel tysk sound.

At det er traditionelt og fyldt med floskler bliver understreget fra start. Første nummer på skiven hedder således blot "Heavy Metal". Og de konstaterer fra start: "We are heavy metal, and if you dont like it. FUCK YOU".

Det giver da om ikke andet så et dejligt smil på læben, at de ligger sådan fra land. Nummeret som sådan mangler dog noget tempo og et mere catchy omkvæd, for at kunde blive en sand metalhymne.

Derefter følger det ganske udemærkede nummer Light of day, som egentlig har et ganske ørehængende omkvæd, men som bestemt ikke er noget særligt, sammenlignet med den øvrige overflod af true metal bands, som Tyskland kan præstere.

Resten af albummet er også præget af egentlig ganske god musik, men det er som om det blot siver ind af det ene øre og ud af det andet. Numrene hænger ikke fast, og det er ellers noget af det som jeg mener er en nødvendighed indenfor den genre i metallens verden.

Dermed ikke sagt at enkelte derude vil finde deres musik underholdende og godt. Min mening er dog at en lang række bands gør det bedre end Metalium.

Jeg har ikke det store forudgående kendskab til Metalium, udover en enkelt live-koncert og hørt enkelte af deres tidligere numre, men jeg synes egentlig at det nuværende album er på et lidt højere niveau end det jeg har hørt før.

Dermed giver jeg Metalium 7 kranier for deres udgivelse, dog tættere på 6 end 8.

Tilføj kommentar