Meridian - The 4th Dimension

The 4th Dimension

· Udkom

Type:Album
Genrer:Hard rock, Heavy Metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 5/10 baseret på 1 stemme.

Orden i kaos

Det er altid skønt, når vi danskere kan være stolte af vores landsmænd, og det er virkelig tilfældet, når vi taler om det melodiske heavymetal-band Meridian fra Esbjerg, der udgav deres fjerde studiealbum, The 4th Dimension, den 23. september 2022. Sanger Lars Märker, Marco Angioni og Martin Andersen på guitar, bassist Peter Bruun og Klaus Agerbo på trommer har sammenskruet et album med ti sange og en spilletid på cirka 45 minutter. Selv om udgivelsen ikke følger et bestemt koncept, har Marco Angioni præsteret at mixe og producere et album, der alligevel hænger rigtig godt sammen og virker som en videreførelse af klassisk hardrock og heavymetal fra 1980'erne med fede guitarer og knivskarp vokal, som vi kender det fra både Pretty Maids og Judas Priest.

Den gyldne middelvej

Albummet har en god blanding af heavy og melodisk hardrock – det formår altså at være strømlinet uden at blive for blødsød. Allerede det første track ”Warning Shots” giver lytteren en forsmag på, hvad der venter forude. Sangen byder på fede 1980’er-guitarriffs, en fængende melodi samt en stærk vokalperformance fra Märkers side. Især albummets sjette track “Dreamers” efterlod et blivende indtryk efter første gennemlytning, da det opnår en perfekt balance mellem heavy guitar og melodiøs vokal. Teksten til denne sang er cheesy og genial på samme tid: ”Leave it all behind, In a dream world inside my mind, Spread my wings and fly, No limits in the sky…” Perfekt niveau af cheese! Efter man har set musikvideoen, mærker man dog, at man let kan udvikle laktoseintolerance, for den er sgu slem og så overdrevet 1980’er-agtig og elendig, at den må være ment som en vittighed! ”The Road Back To Hell” er også alletiders med sin tunge og indtrængende melodi, der minder lidt om Dream Theaters “Pull Me Under”. Det skyldes blandt andet, at Märkers stemme især på dette track ligner James LaBries; og heldigvis har Meridian valgt ikke at lave en musikvideo til dette nummer! Også på fjerde nummer “Follow Your Heart” føler man genkendelsens glæde, da det lyder som et “lost track” fra Survivors Vital Signs, for sangen er meget poppet, og den velkendte firserlyd er gennemgående. I starten af syvende track “Say That You Want Me” tror man først, at man er landet hos Whitesnake, da det indledende guitarriff til forveksling ligner begyndelsen af “Give Me All Your Love”, men senest når vokalen sætter ind, er man ikke i tvivl om, at det er Meridian. 

Tidløse toner 

Albummet har samlet set ikke en eneste sang, der kan betegnes som dårlig, for alle numre har en god opbygning og syng-med-garanti, og udgivelsen er definitivt egnet til at ligge i afspilleren, når man skal ud på en lang køretur. Den slags musik, som vi finder på The 4th Dimension, vil aldrig gå af mode, da det er den universelle lyd, som man kender fra både gamle og nye danske bands som for eksempel Skagerack eller Timechild. Det gør dog også, at der i en del af sangene er passager, som man mere eller mindre har hørt før hos andre bands. Som en, der elsker konceptalbummer og albummer med gennemgående historier, er det altid lidt svært at vænne sig til albummer, hvor det ikke er tilfældet, men det fungerer faktisk meget godt i dette tilfælde, da sangene ganske enkelt er iørefaldende og gode. Så hvis du kan lide easygoing hård rock med både fede guitarriffs og fængende melodier, vil du højst sandsynligt elske dette album!

Tracklist

  1. Warning Shots
  2. Life Is Today
  3. Stay
  4. Follow Your Heart
  5. Trust
  6. Dreamers
  7. Say That You Want Me
  8. The Road Back To Hell
  9. Remove Your Crown
  10. The Fourth Dimension