Major Denial - Minor Ways

Minor Ways

Udkom

Type:EP
Antal numre:4

Officiel vurdering: 4/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Dygtige, græske guitarister fokuserer for meget på lækre detaljer, og ikke så meget på helhed og sammenhæng.

Debutanter får hjælp af erfarne folk

Major Denial er et nyt, græsk band, der består af guitaristerne Nektarios Ntagkas og Achilleas Diamantis. Denne EP, Minor Ways, er deres første udgivelse.
På de fire numre optræder der tre forskellige sangere - deriblandt Yannis Papadopoulos fra Wardrum. Derudover er det den tidligere Fates Warning-trommeslager Mark Zonder, der sidder bag gryderne.

Ensformigt og rodet

Stilen er klassisk melodisk heavy metal tilsat en hel del progressive elementer. Det er på ingen måde svært at høre, at det er to guitarister, der har skrevet disse fire skæringer, da det er riffs og soloer, samt eksekveringen af disse, der har højeste prioritet.

De fire numre er temmelig ens, hvilket er første og største kritikpunkt. Selv efter et par gennemlytninger er det ikke nogen nem opgave at skille numrene ad. Derfor hjælper det en anelse at anse EP’en for ét langt værk, i stedet for fire forskellige skæringer, men trods denne indgangsvinkel til skiven er den lidt svær at blive klog på.
Der er for så vidt nogle glimrende passager på Minor Ways. Især soloen på anden skæring, “A Man”, er ret imponerende. Andre tekniske aspekter på skiven er også rigtig fine, men helhedsindtrykket er og bliver lidt for rodet. Det er som om de to græske guitarekvilibrister allerhelst bare vil vise deres tekniske kunnen frem i ét langt jam, men er blevet tvunget til at pakke det ind som numre på en EP. Ingen tvivl om, at de er hamrende dygtige, men som en EP med fire numre fungerer det ikke rigtig efter hensigten.

Fokus på detaljer frem for helhed

Fans af klassisk melodisk metal med lidt progressive drys her og der vil ikke gå fuldstændig galt i byen med Major Denial. Dog vil jeg gætte på, at selv de mest dedikerede vil miste interessen i Minor Ways relativt hurtigt, da sangene ikke er gennemarbejdede nok. Der er lagt mere vægt på detaljer frem for helhed, hvilket medfører et rodet slutresultat trods flotte tekniske enkeltheder. Fire kranier til de to perfektionistiske grækere.

Tracklist

  1. Never Neverland
  2. A Man
  3. I Am The Shadow
  4. No Sunrise

Tilføj kommentar