Majesty - Rebels

Rebels

· Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Old school med ny lyd

 

True metal på menuen

Majesty beskriver deres egen musik som TRUE METAL. Denne type genre er som regel defineret ved, at man går klædt i læder og/eller synger om fantasy-relaterede emner og/eller synger om, hvor fedt heavy metal i sig selv er. Man kan også beskrive det sådan: Hvor meget kan man gå Manowar i bedene, inden det er plagiat? Majesty gør ALT dette, og Rebels er ingen undtagelse.

 

YOLO HM

Nu skal ovenstående beskrivelse jo ikke få dig, kære læser, til at tro, at jeg ikke kan li’ hverken heavy, true eller power metal. For det er lige netop det, jeg kan! Derfor er Rebels en hjertelig lydmæssig tilbagevenden til den næsten ”klassiske” form for heavy. Faktisk er der ganske få ting at sige om Majestys tilgang til musikken, da det faktisk nemt kan sidestilles med at høre en AC/DC-skive. Det lyder jo godt, der bliver sunget både dybt og skrigende højt, og ikke mindst er der den helt fede guitar. En ting, jeg dog gerne vil fremhæve, er det overdøvende åndssvage keyboard, som skriger igennem på flere numre. Det overdøver alt andet og virker som en idé, forsanger Tarek Maghary har gennemtrumfet i fuldskab i studiet. Udover dette er der meget få ting, jeg vil tillægge Majesty af kritik, idet de opfylder alle forventninger, jeg havde til en skive som denne. Jo, vent, en enkelt ørefigen skal I sgu lige have med på vejen: Hvis I er så pisse TRUE, som I siger, hvorfor så have en sang, endda et helt omkvæd, med teksten ”YOLO HEAVY METAL” som eneste chant? At tage et undergrundshadet hip-hop-udtryk virker sgu meget lidt ”true”.

10 numre er lidt i den korte ende, men ved sidste nummer har man også fået serveret det, man skal have, for selvom at Majesty egentlig er okay gode til at lave nok variationer i deres musik og få hvert enkelt nummer til at skille sig ud, så er feelingen så meget den samme, at man næsten får en læderagtig smag i munden hen imod enden. Der er nemlig ikke nogle egentlige hits på Rebels, desværre. Det er til gengæld en skive med 10 (11, om man vil tælle den korte intro med) rigtig gode sange.

 

Same old, same old

True metal har stået tidens test, og selvom det er ved at være en niche i metalmiljøet, er der ingen tvivl om, at Majesty leverer varen. Man skal lytte til Rebels, hvis man kan li’ den old school metalstil – tilbage til dengang, en mand havde nok læder på til at give enhver SM-lystig ungersvend erektion, og til dengang, hvor en mands toneleje gerne måtte opnå astronomiske højder og stadig blev betragtet som en ”rigtig mand”.

 

https://www.youtube.com/watch?v=L3EVWVvrFFc

Tracklist

 1. Path To Freedom
 2. Die Like Kings
 3. Rebels Of Our Time
 4. Yolo HM
 5. The Final War
 6. Across The Lightning
 7. Fireheart
 8. Iron Hill
 9. Heroes In The Night
 10. Running For Salvation
 11. Fighting Till The End