Lancer - Lancer

Lancer

· Udkom

Type:Album
Genrer:Speed metal, Power metal
Antal numre:9

Officiel vurdering: 4/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Middelmådigt powermetal med Iron Maiden og Hammerfall som helte.

Det svenske LANCER er klar med deres selvtitlede debut. Det er 80’er powermetal, der er meget inspireret af Iron Maiden og Hammerfall, hvilket albummet virkelig giver udtryk for. De er også meget inspireret af strudse, som blandet andet coveret. Det træder hele tiden frem, når man dykker ned i bandets biografi. LANCER siger også: anyone who spells LANCER with small letters will immediately be transformed into a really weird looking screaming ostrich(struds)!

De fleste af numrene på albummet er meget enslydende. Og man skal helt ned til det sidste nummer "Between the Devil and the Deep" for at finde en variation. Det gør albummet utrolig kedeligt, selv hvis bandet spillede til perfektion. Men det gør de ikke. Deres riff og soloer er flotte, men det som om, de bare er der, så hurtigt er de glemt igen. Så er der problematikken med lilletrommen. I langt de fleste numre er den alt for fremtrædende, og det hjælper ikke på det, at den bliver smadret på hver eneste beat i takten. Der er også plads til en forfærdelig synth på nummeret "Seventh Angel".

"Between the Devil and the Deep" er pladens bedste nummer. Det kommer bare til sidst, hvor man efterhånden er ved at give op på pladen. Lyden minder rigtig meget om Iron Maiden. Og det er både vokalen og guitaren. Begge dele har klangen men ikke, den power der trækker Iron Maiden om blandt giganterne. Deres lyd ligger meget tæt på Iron Maiden generelt, men med lidt mere power-indflydelser, som blandt andet på "The Exiled".

"Purple Sky" som er åbningsnummeret på albummet er også værd at lægge lidt mærke til, det virker til at være et deres mest gennemførte nummer, og det fungerer rigtig godt. Der er en fed energi og selvsikkerhed over dette nummer. Og det er helt klart dette nummer som de prøver at efterligne på resten pladen. Det ender bare med alt for enslydende numre der mangler kant og power, og i visse tilfælde minder for meget om Iron Maiden. Det er et middelmådigt album, der samtidig ikke har trukket det længste strå i produktionen.

Tracklist: Purple Sky The Exiled Young and Alive Seventh Angel Don’t Go Changing Dreamchasers Mr. Starlight Deja Vu Between the Devil and the Deep

Purple Sky blummets åbningsnummer og en utrolig irriterende musikvideo.

Tilføj kommentar