Lamp of Murmuur spiller koncert i Pumpehuset, København V .
Lamp of Murmuur - Saturnian Bloodstorm

Saturnian Bloodstorm

Udkom

Type:Album
Genrer:Black metal, Melodic Black Metal
Antal numre:6

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 5/10 baseret på 1 stemme.

Ambitioner i kælderen

Det amerikanske soloprojekt Lamp of Murmuur har siden 2019 spyttet diverse demoer, EP’er og album ud til højre og venstre i en lind strøm. Stilen er forholdsvis rå og skramlet black metal, men i takt med at antallet af udgivelser er steget, lige så er bandets ambitionsniveau, hvilket må siges at være særdeles klædeligt, da markedet for kælder-black må siges at være mættet i en sådan grad, at selv Mr. Creosote ville mene, det var for stor en byrde at æde sig igennem det. Spørgsmålet er dog, om der trods dette egentlig er plads og behov for Lamp of Murmuur.

Variation vs. repetition

Saturnian Bloodstorm består ganske vist kun af seks numre, og selvom de alle følger samme grundprincipper, så har hvert nummer hver sin lille gimmick, der er med til at give dem lidt identitet. Det er for eksempel den ultramelodiske guitarsolo på ”Conquer Beyond the Frenzied Fog”, det kække introriff på ”Seal of the Dominato”, det Megadeth-influerede mellemstykke på ”Hymns of Death, Rays of Might” eller den knogleknusende og militante rytme på ”Saturnian Bloodstorm”. Dog burde det ultrakorte instrumentalnummer ”Descending from the Aurora” enten være blevet droppet eller bagt ind i det efterfølgende nummer, for i sin nuværende form har det absolut ingen eksistensberettigelse.

Produktionen er tilpas rå til at give det kant og autenticitet, men uden at det lyder som en tilstoppet affaldskværn. Det eneste reelle problem er vokalen. M. (som manden bag kalder sig) er ikke just en skønsanger, hvilket også ville være sært genren taget i betragtning. Manden snerrer og brummer som en plæneklipper med opstartsvanskeligheder, hvilket som sådan fungerer udmærket, om end det bliver en kende repetitivt i længden. Jeg savner til dels variation i vokalen, men jeg savner også at kunne føle, at han faktisk kan lide at levere en vokalpræstation. Én ting er, at vokalen er, som den er, men noget andet er, at hans præstation ærlig talt virker ugidelig. Der mangler både saft og kraft.

Men ser man bort fra den amatøristiske vokalleverance, så er der ikke mange fingre at sætte på Saturnian Bloodstorm. Bevares, der er absolut ikke skyggen af innovation at spotte, men der er tilpas mange små detaljer og elementer hist og pist, der alle gør, at værket – trods sin konservative ramme – fremstår både sprudlende og levende.

Twist and shout

Saturnian Bloodstorm er ikke helt AOTY-materiale, men takket være nogle friske ideer formår M. at puste lidt ekstra liv ind i en ellers ret støvet og konform genre – der er ingen tvivl om, at det så absolut er Lamp of Murmuurs bedste udgivelse til dato. Så hvis kælder-black med et tvist er lige det, der får blodet til at pumpe i dine årer, så kør den da helt ind med Lamp of Murmuur!

Tracklist

  1. Conqueror Beyond the Frenzied Fog
  2. Hymns of Death, Rays of Might
  3. Seal of the Dominator
  4. Descending From the Aurora
  5. In Communion With the Wintermoon
  6. Saturnian Bloodstorm