King Dude - Burning Daylight

Burning Daylight

· Udkom

Type:Album
Genre:Rock
Antal numre:11

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Atmosfærisk western-Folk musik med en dyster tilgang

Jeg har ikke stiftet bekendtskab med dette band før og med den tese gør det nemmere at opfylde kravende. Bagmanden på denne plade er T.J. Cowgill som også er bag bandet "Actual Pain". Manden er mig ukendt, men det er i sig selv helt perfekt for der er intet mere fantastisk, end at blive overrasket over det ukendte. Pladen er hedder Burning Daylight og består af Hr. cowgill.

Denne plade er for det første ikke heavy, men den apokalyptiske tone gør bandet virkelig interessant. Der er helt klart referencer til Johnny Cash, dog er det slet ikke et rip-off, men en anden tilgang. Musikken består mest af guitar og sang, med perkussion af en slags indianer trommer. Atmosfæren på denne plade er helt eminent. Man drages klart ind i universet af en helt anden verden, hvor en minimalistisk tilgang til musikken nok nummer et på listen. Guitaren er for det mest ren, hvor sangen mest lyder som om den er sunget igennem den billigste mikrofon der kunne findes. Men bliv ikke forskrækket, da det kun giver en mere blod på tanden. Referencerne til andre musikker er nok det vigtige, for Leonard Cohen, Chris Isaak til 60’ernes sjæler og western musikken. Vil mene at King Dude sagtens kunne lave musik til Twin Peaks, hvis der nogensinde skulle komme en tredje sæson. Gud forbyde det! Skiven er kort, men sangende er virkelig gode-fede-smukke-grimme! En kage af topforms musik.

Dette er måske ikke olm mædl, men det er god western musik og selvom jeg aldrig hører sådan noget, er jeg blevet draget af dens atmosfæriske mytologi. Af en eller anden grund vil jeg lige nævne The Dark Tower af Stephen King, for her er stemningen i bøgerne og musikken meget ens, efter min mening. Dog skal jeg kommer med min helt klare holdning til skiven og selvom der ikke er frovrængede guitarer eller oppustede fede mænd der growler, så er musikken helt klart fremragende. Det onde og ukendte er stadig i fokus, men det kan man stadig synge om selvom man skriger eller råber om det. det kan man stadig synge om selvom man skriger eller råber om det.

Her får man en del atmosfæren fra pladen!

Tracklist

 1. Introduction
 2. Holy Land
 3. Barbara Anne
 4. I’m Cold
 5. Vision In Black
 6. Jesus In The Courtyard
 7. I Know Your Mine
 8. My Mother Was The Moon
 9. Lorraine
 10. You Can Break My Hear
 11. Lord, I’m Coming Home

Tilføj kommentar