Kampfar spiller koncert i VoxHall, Aarhus C .
Kampfar - Djevelmakt

Djevelmakt

· Udkom

Type:Album
Genre:Black metal
Antal numre:8

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Djævelsk god musik fra Kampfar

Norge har et ry for at lever black metal i topklasse, og her er Kampfar ingen undtagelse. De blev dannet i 1994 af forsangeren Dolk, og spiller pagan black metal. Efter to albums var de inaktive indtil 2006, hvor det tredje udkom. Siden er successen skudt i vejret, og nu er vi ved sjettealbum, Djevelmakt. Jeg kunne godt forestille mig at gamle Kampfar fans ville være en smule utilfredse, men for det yngre publikum er albummet et rigtig godt sted at starte.

Gennemgang

Vi starter på "Mylder", med en klaver intro, hvorefterguitaren begynder at spille. Og så er vi i gang. Starten er tung, men det går hurtigere efter et stykke tid. Til sidst kommer de velkendte black metaltrommer på. Halvvejs gennem sangen kommer der en atmosfærisk passage, hvor der bliver spillet lidt fløjte. Når jeg selv er mere folk metal fan end black metal fan, er den type detaljer mere end velkomne, men efter at have fået anbefalet og hørt Kampfars album Heimgang, kan jeg godt forstå at gamle fans ville være lidt utilfredse. Nummeret efter, "Kujon", er mere atmosfærisk i sin lyd. Derer et godt flow i sangen, og det vinder den stort på. Her kommer vokalen også til udtryk. Den er rå og ond, som en black metal vokal nu skal være, men den ersamtidig også tålelig. Tredje nummer er mere intenst, men starter med en flotsammensat intro. Den bevæger sig hurtigt over i black metal trommer, og en energisk guitar. Nummeret er intenst og hurtigt hele vejen igennem, og det virker super godt. Gennem Djevelmakt er musikken megettypisk black metal, men med en stor mængde fine detaljer, såsom bassen på"Swarm Norvegicus" og fløjten på "Mylder". Musikken svinger fra hård og brutal,til så atmosfærisk at man svæver væk. Alligevel passer albummet helt fintsammen, og man kan genkende lyden. Samtidig er albummet godt varieret. "Mylder"er ikke det mest intense nummer på albummet, samtidig med at "Our Hounds, Our Legion" ikke er det mest stille.

Konklusion

Kampfar har efter min mening lavet et album på niveau med Heimgang, selvom det ikke er lige så unikt. Det er selvfølgelig nemt at sige hvis man ikke har fulgt dem før nu, men jeg står nu alligevel ved det. Djevelmakt består af rå black metal, lavet sådan at de nyere metalfans også kan være med. Samtidig er der alle de her finedetaljer i form af diverse spøjse instrumenter, som jeg er begyndt at holdemeget af. Det at de samtidig formår at bibeholde black metallens rå lyd gør det kun bedre. Dem der allerede er fans vil nok blive en smule skuffede,men er du nybegynder inden for black metallen, så er Djevelmakt et godt sted at starte, specielt hvis du også er fan af folk metal.

Jeg synes at Blod, Eder og Galle villehave været et bedre eksempel, men Mylder kan også gå an.

Tracklist

  1. Mylder
  2. Kujon
  3. Blod, Eder og Galle
  4. Swarm Norvegicus
  5. Fortapelse
  6. De Dødes Fane
  7. Svarte Sjelers Salme
  8. Our Hounds, Our Legion