Kaiju - Rise to Nova

Rise to Nova

Udkom

Type:Album
Genre:Prog metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Rise of Kaiju

Kaiju er et progressivt metalband fra København. Deres inspirationskilder tæller både Mastodon, Alter Bridge og Opeth. Deres debutskive har været et stykke tid undervejs for at sikre det musikalske udtryk, som de unge herrer ønskede sig, og det er så kommet her på Rise to Nova.

You test me!

Kaiju sætter denne anmelder på en prøve. Jeg kan sagtens høre den fede inspiration fra de giganter, der nævnes som inspirationskilder, men det tog meget lang tid, før jeg besluttede mig for, om jeg syntes, det var købt eller solgt. Jeg besluttede mig for at købe det! For der sker virkelig meget i Kaijus musikalske univers. Hvis man er til lyden af overdrevet indviklet trommespil og en blid ungersvendvokal, er Kaiju nok et af de mest prominente bud p.t. på et godt band.

Jeg savner en smule variation fra vokalist Mads Thines. Han er bestemt en habil sanger, men jeg er ikke helt så imponeret over hans teknik, som jeg er over guitarspillet og trommerne i Kaiju. Især trommeslager Anders Mørck er en kæmpe force for Kaiju, da hans teknik og groove er i top.

”Redeem Yourself”, ”Troubled Waters” og “Lust” er numre, hvor man – uanfægtet genrepræferencer – bør give Kaiju en chance, for de leverer helt igennem varen her, og man glæder sig til at blive taget videre ind i det småpsykotiske vanvid, som er deres musik.

Tracklist

  1. Rise
  2. Time Collapse
  3. Redeem Yourself
  4. Emotions
  5. Save My Soul
  6. Lust
  7. Troubled Waters
  8. Fire/Gravity
  9. Creature
  10. Nova

Tilføj kommentar