Jupiter VI - Back From Mars

Back From Mars

· Udkom

Type:Album
Genre:Prog rock
Spilletid:50:23
Antal numre:12

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Der er tale om et sideprojekt for Jimmy P. Brown fra Deliverance. Albummet blev oprindeligt udgivet i USA i 2006, så det har nogle år på bagen.

Meningen med albummet er at give en hyldest til de musikalske inspirationskilder Jimmy P. Brown har haft.

Det betyder at den ikke indeholder musik man ville kalde for metal på albummet. I stedet vil jeg karakterisere det som ganske almindeligt klassisk rock-musik i stil med David Bowie, The Strokes og lignende, med lidt punkede undertoner.

På mange punkter minder musikken meget om det overflødighedshorn der var af den slags musik i midt-90'erne.

At det nu ikke ligefrem lyder som det man forventer man skal anmelde til en heavymetalside, gør det ikke automatisk til en dårlig oplevelse. Musikken er ganske festlig og melodiøs, og iørehængende. Og efter over 15 gennemlytninger er der ingen af numrene der har drevet mig til vanvid endnu. Det må være et godt tegn.

Albummet indeholder 12 numre, hvoraf de to er cover-numre, herunder "All Day and All of the Night" oprindeligt lavet af The Kinks. Et nummer der stadig er liv i, selv om det efterhånden har næsten mellem 45 og 50 år på bagen.

Albummet kan klart anbefales hvis man er til afslappende lyttevenlig rockmusik, der kombinerer 90'er-bands som Soundgarden og måske endda Pulp, og 80'er og 70'er glam rock, a'la David Bowie med nutidens musikstil.

Jeg blev ihvertfald positivt overrasket efter nogle gennemlytninger.

Albummet indeholder også en tysk udgave af titelnummeret. Jimmy P. Brown skulle efter sigende have en del tyske fans. Jeg er dog ikke sikker på han får flere tyske fans på lige netop det nummer. Jupiter VI skulle vist have nøjedes med den engelske udgave af nummeret. Tysk er ikke et specielt sangvenligt sprog til musik indenfor denne genre.

Imusic

Tilføj kommentar