Inbreeding Rednecks - Abnormal Life Portrayed

Abnormal Life Portrayed

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genre:Death metal
Antal numre:9

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 1 stemme.

Metal med holdning

Internt kopulerende bonderøve Da jeg først gennemlyttede Abnormal Life Portrayed mente jeg, at Inbreeding Rednecks med deres old school death metal måtte være fra USA. Men researchen viste, at Inbreeding Rednecks faktisk er fra Danmark med udgangspunkt i Esbjerg.

Det kan jo måske også forklare ’Rednecks’, men lad mig lige dvæle et øjeblik ved resten af navnet. Det er ikke indavlede bonderøve, men indavlende bonderøve. OK så, tak for info… Og så vil nogen måske anføre, at navnet slet ikke er så dårligt endda; og det er jeg enig i, men vurdér det selv.

Inbreeding Rednecks bekender sig til old school death metal og henviser til Suffocation, Morbid Angel og Hypocrisy. Men Inbreeding Rednecks har en moderne, måske mere teknisk tilgang. Selv nævner bandet bl.a. Gojira som inspiration. Jeg kan sagtens se, hvor de vil hen med den sammenligning, men det er altså farligt at sammenligne sig med disse franskmænd. Dér kommer man ud som den lille…

Portrættet af det abnorme liv Efter en kort intro, lægger Abnormal Life Portrayed fra land med direkte old school death metal. Der er en rå og brutal tilgang til musikken. Forvent ikke at blive strøget med hårene her!

I forhold til megen anden death metal er nummeret varieret på flere niveauer. Stilmæssigt er der en god grund til at sammenligne med det, vi kender fra Gojira, om end Inbreeding Rednecks næppe kan siges at have de samme udtalte progressive elementer.

Produktionen er også rå og brutal. En del death metal benytter ganske polerede produktioner. Det gør Inbreeding Rednecks ikke. Det er på den ene side med til at understrege det rå og brutale. Men på den anden side gør det også udtrykket lidt mere ’mudret’. Om det er godt eller skidt er vel mest af alt en smagssag, men det gør det svært for mig at følge vokalen og variationen i numrene.

En ting, der slog mig, er autensiteten. Meget death metal fremstår fortænkt, men her virker det faktisk som om Inbreeding Rednecks vil lytteren noget. Og det viste sig da også, at Inbreeding Rednecks har klare holdninger i deres tekster. Dette er ikke okkulte tekster om blod, død og ødelæggelse. Det er bestemt blod, død og ødelæggelse, men vinklen er samfundskritisk. Det abnorme liv er ikke dit eller mit, men menneskehedens hærgen over kloden. En lækker detalje er, at Abnormal Life Portrayed lukker med nummeret "The Law of Man Betrayed", der slutter i gråd. Det skal i den grad anerkendes herfra, at Inbreeding Rednecks forsøger at sige noget med deres musik. Det er ikke stor poetisk kunst, men klar tale. Death metal er en formidabel platform at sende vrede og frustration ud mod samfundet fra. Sammen med den rå og brutale produktion går tingene rigtig fint i spænd sammen.

Netop dette med, at Inbreeding Rednecks er metal med holdning kan måske også ses af, at bandet har lagt flere videoer med lyrics på nettet. Det er stærke billedsider til musikken, som giver musikken en ekstra dimension!

Nu tænker den opmærksomme læser måske: "Taler vi stadig bare om det første nummer?". Nej, det gør vi ikke, vi taler på godt og ond om hele Abnormal Life Portrayed. Stilen, vreden og brutaliteten fortsætter på hele udgivelsens ca. 32 minutter. Som nævnt er der variation på numrene, og det er der også mellem numrene. Men måske også på grund af produktionen og det ensformige growl flyder det sammen for mig. Når Abnormal Life Portrayed slutter, sidder jeg ikke tilbage med en lyst til straks at trykke play igen.

For meget indavl? Hvor ville jeg gerne knuselske Abnormal Life Portrayed! Det er fedt med et så gennemført råt udtryk, og måden hvorpå musik og holdning hænger sammen. Samtidig keder old school death mig ofte, men her søgt indlagt variationer, der bryder ensformigheden.

Men desværre virker det ikke rigtig for mig. Det flyder alligevel sammen, og når Abnormal Life Portrayed slutter, drages jeg ikke mod at starten den igen. Måske kan der vindes noget med en lidt anden produktion, måske er der bare bedre musik i genren, eller måske var det bare ikke helt vellykket i første hug. I sidste fald kan jeg kun sige, at jeg glæder mig til at høre mere, for der er rigtig meget godt at sige om Abnormal Life Portrayed.

Tracklist: 1. Word Of Haste 2. An Observation 3. Eyes Of Deception 4. The Grand Misconception 5. Wilted Flowers 6. Defeated Demons 7. Division Wreckage 8. Misery The Agenda 9. The Law Of Man Betrayed

Inbreeding Rednecks er metal med holdning. Bandet har lagt flere videoer på nettet, jeg har valgt “Eyes of Deception" – Og så skal vi advare: Billederne er uegnede for mindre børn og andre følsomme sjæle:

Tilføj kommentar