Iced Earth - Plagues Of Babylon

Plagues Of Babylon

· Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Antal numre:13

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 8,5/10 baseret på 2 stemmer.

Kongerne af power metal har lavet deres bedste plade i mange år!

Iced Earth-guitarist Jon Schaffer har i en del år kæmpet en sej kamp for at holde sammen på sit band. Hængslerne i bandets svingdør er blevet slidte af alle de udskiftninger lineuppet har været igennem, men ovenpå den udmærkede Dystopia fra 2011, den endnu bedre Live in ancient Kourion fra 2013 og nu Plagues of Babylon, går de i allerhøjeste grad lysere tider i møde.

Mange tidligere, og måske også nuværende, fans vil sikkert plædere for, at Power/Thrash-kongerne hverken er eller bliver ligeså fede som dengang Matt Barlow, Tim "Ripper" Owens eller Hansi Kürsch var med i bandet, og fred være med det - Iced Earths historie kan jo i dén grad deles op i mange kapitler, som alle har hver deres mening om. I nyeste kapitel hedder forsangeren Stu Block, og med fundet af ham savner undertegnede på ingen måde nogle af de førnævnte. Han er ovenud kompetent med sin fantastiske stemme, der spænder over et meget bredt register. Plagues of Babylon er klassisk Iced Earth. Det er power metal tilsat en tilpas mængde thrash, der på ægte Iced Earth-manér gør lyden helt unik. Så snart titelnummeret er braget ud af højtalerne, er man ikke i tvivl om, at dette her simpelthen ikke kan gå galt. Og det gør det bestemt heller ikke. Samtlige sange på skiven leveres mesterligt af et uhyggeligt velspillende band, anført af førnævnte Stu Block og ikke mindst riff-mesteren og hjernen, Jon Schaffer. Et af de bedre numre er "Among the Living Dead", hvor tidligere forsanger Hansi Kürsch synger sammen med Stu Block. Block kunne godt have klaret opgaven alene, da Kürsch forekommer en smule anonym, men sjovt er det da, at invitere sin tidligere forsanger ind i varmen for en stund. Slutteligt skal det nævnes, at pladen har et lille dansk islæt. Volbeats frontmand Michael Poulsen udlåner nemlig sin vokal til nummeret "Highwayman" sammen med Russell Allen fra Symphony X. Nummeret er en anelse mystisk at vælge som afslutning på skiven, da det med sin meget old school og rockede lyd falder ved siden af på det genremæssige, og dermed ødelægger helhedsindtrykket en smule. Iced Earth leverer noget af det bedste, de har lavet i mange år. Jon Schaffers riffs og sangskrivning overgår næsten hans tidligere arbejde, og hvem skulle have troet det, efter al den ballade der har været i og omkring bandet? Al balladen er imidlertid vand under broen - Iced Earth er tilbage med nyt blod og ny energi, og for fanden hvor bliver det bare en fed koncert i Vega den 16. februar! Trackliste: 1. Plagues of Babylon 2. Democide 3. The Culling 4. Among the Living Dead 5. Resistance 6. The End 7. If I Could See You 8. Cthulhu 9. Peacemaker 10. Parasite 11. Spirit of the Times 12. Highwayman 13. Outro Plagues of Babylon - Overgiv dig trygt til Iced Earth.

Kommentarer (4)

Jens Pallesen

Jens Pallesen

Tidligere anmelder

Indlæg: 15

Det lyder super fedt... langt

Det lyder super fedt... langt over gennemsnit for genren.
Ærgerligt at du ikke lige nævner, hvorfra de herrer i Iced Earth kommer fra geografisk, især for os der ikke kender dem så godt ;-)

Lasse Jacobsen

Anmelder

Indlæg: 11

Rettelse:

Rettelse:
Jeg har fejlagtigt skrevet, at Hansi Kürsch er tidligere medlem af Iced Earth - Dette passer ikke. Hansi Kürsch har lavet et album sammen med guitarist Jon Schaffer, kaldet Demons and Wizards (som undertegnede altid har troet var et Iced Earth-album...), men har altså aldrig været medlem af Iced Earth.
Jeg beklager fejlen

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

Der er lavet 2 Demons and

Der er lavet 2 Demons and Wizards albums 2000 og 2005. Touched... har en anmeldelse her på siden af UT.

Keitel gav Iced Earth - Plagues Of Babylon 9/10.

Jesper Beck

Jesper Beck

Tidligere anmelder

Indlæg: 46

OK, Iced Earth er sku' tilbage i stor form.

Sad faktisk for et par ugerne siden og læste denne anmeldelse, og vidste ikke havd jeg skulle tro eller håbe på.

Da pladerne Burnt offerings, Dark saga, something wicked og alive in Athens udkom, da stod jeg troligt klar nede ved min musik forhander og ventede.
Disse plader rockede virkeligt ved mit metal hjerte. Fantastiske sange og melodier...... Jeg mener faktsik at Iced earth her skrev et lille stykke Heavy metal historie, for de plader holder den dag i dag!!!

Dog har der efterfølgende været langt mellem snapsene fra Iced Earth og jeg er den ene gang efter den anden blevet super skuffet over det som er blevet udgivet.
Var Iced Earth's selvkritik helt væk????

Det er blevet til et par Iced Earth cd køb siden hen, men de er alle blevet betegnet som fejlkøb...

Var tiden rendt ud for Iced Earth???
Det troede jeg virkeligt......

Men faldt så over denne udgivelse, hvor der står at dette er den bedste udgivelse længe og sangen fra youtube, ja, den lød sku' godt!!!

Ja, så jeg tog chancen og Iced Earth fik en aller sidste chance........... Og hold da kæft hvor er jeg dog bare glad for at de fik den chance.
Iced Earth er tilbage i stor form, som i de gode gamle dage!!!
Skiven er ikke helt på højde med Dark saga eller something wicked, men for den da hvor er det tæt på på!!!
Sangene er utroligt varieret og guitar, trommer og bas spiller op til dans....... Dansen hvor man slår sig.....

Jeg vil ikke sidde og fremhæve et nummer eller 2. Nummerne er gode på hver deres måde og pladen vokser for hver gennemlytning.
Bedste invistering længe og 8 store kranier fra mig til Icead Earth.

Velkommen tilbage!! Det var I fandme længe om!!! Men ventetiden værd!!!!!!

Jesper Beck gav Iced Earth - Plagues Of Babylon 8/10.