Iced Earth - Dystopia

Dystopia

· Udkom

Type:Album
Genrer:Power metal, Thrash metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: 7,6/10 baseret på 5 stemmer.

Iced earth er ude med deres plade "Dystopia". Albummet er et klart bevis på deres power-metal evner, som ligger grunden for denne skive – som er yderst tilfredsstillende. Dog vil jeg ikke sige jeg var overvældet, det er sgu ikke fordi det spirer af innovation men nærmere er det for mig monotont og kedeligt. Den første sang ’Dystopia’ ligger direkte ud i en hård omgang power-metal - dog kedede det mig alligevel. De kan jo finde ud af at spille og det har de også bevist før, de kan også finde ud af at skrive musik. Jeg har hørt albummet igennem et par gange, jeg forsøgte virkelig at blive fanget – men det lykkedes ligesom ikke.

Jeg sad med en tom følelse og som jeg tit siger; der mangler noget. Deres riffs er jo i sig selv fede nok, det er vel bare balancen i albummet som ikke holder. Jeg bryder mig ikke specielt meget om deres sang-opstilling på albummet og generelt så føler jeg de har smidt nogle af de værdier som Iced Earth bør have væk. Dette var på ingen måde Iced Earth for mig, desværre.

Dog vil jeg ikke sige deres album er dårligt, det kan bare ikke fange mig. For at kunne lide den her, skal du klart lytte til power-metal til hverdagen. Jeg må ærligt indrømme at power-metal er en genre som jeg lytter med til omhu – grundet den mainstream scene som efterhånden er skabt indenfor den genre. Så derfor søger jeg nok mere, end hvad man bør forvente. Dog ændre det ikke det faktum, at albummet efter min mening ikke lever op til de forventninger som jeg havde haft. De kan finde ud af at spille instrumenterne, de kan finde ud af at skrive musikken men stilen er bare så kedelig. Hvis ikke det var pga. nogle yderst velspillet små akustiske momenter ville jeg ikke lytte have hørt det færdigt. Derudover vil jeg sige at vokalen var super fed igennem albummet og der benyttes nogle super fede teknikker, som også gjorde lytte-oplevelsen en smule interessant.

Selvom det ikke lige var min kop te, vil jeg stadig udnævne en favorit som klart blev ’Aungish of Youth’ - mest fordi den har nogle af de elementer jeg savnede.

Så et nej tak til Iced earth herfra. Jeg vil derfor i stedet nyde noget af det ældre iced earth, dog er jeg sikker på mange inkarnerede power-fans vil elske ’dystopia’ – jeg blev så bare ikke glad for det. Så hold endelig ikke igen med at købe den, dog kan jeg ikke love, at du ikke ligesom mig, bliver godt skuffet over albummet.

Kommentarer (4)

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 378

Uhhh det er også en svær svær

Uhhh det er også en svær svær ting dette her. At skulle anmelde Dystopia er nok lige så svært som at anmelde deres Glorious Burden, da den udkom netop pga skift i forsanger. Ingen (og her vil jeg gerne gentage mig selv) INGEN!!!! slår Matt Barlow af de forsangere der har sunget i Iced Earth og havde det ligesom dig, da jeg hørte Glorious Burden... dette er ikke helt det samme. Det er ikke helt Iced Earth...

Dog er jeg meget mere tilhænger af dette album end alle de albums hvor The Ripper var forsanger, for de faldt i min verden HELT ved siden af.

Dystopia er anerledes og et mere atypisk Iced Earth album, dog syntes jeg på ingen måde det er kedeligt. Det er måske forudsigeligt men ikke kedeligt. Specielt kan jeg rigtig godt lide åbningsnummeret Dystopia og ja HELT enig Anguish of Youth, hvor vokalen er i top!

Dystopia er en godt album, ingen tvivl om det og i min verden fortjener det mere end 60%... kunne jeg give 75% ville det nok ligge der, men det kan jeg ik... så jeg er gavmild og siger 80%

Claus Ljørring gav Iced Earth - Dystopia 8/10.

Martin Christian Munding Stilund

Tidligere anmelder

Indlæg: 54

Ripper var sej i Judas! Men

Ripper var sej i Judas! Men Iced earth bliver aldrig min kop te.

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 378

Iced Earth var genialt med

Iced Earth var genialt med Matt Barlow i front! Var så FEDT at se dem LIVE på wacken og se dem tage afsked med Matt... FUCK det var godt og vemodigt ligeså :/

Claus Ljørring gav Iced Earth - Dystopia 8/10.

Schaffer

Indlæg: 26

Uenig med anmeldelsen.

Uenig med anmeldelsen. Overordnet er der med Dystopia tale om en ordentlig røvfuld power-metal af fineste kvalitet. Metal som en mester kun kan støbe, og i dette tilfælde har Jon Schaffer igen lavet et mesterværk og helt overraskende har han fundet en værdig afløser til Barlow og The Ripper Owens. Stu Block har en fantastisk divers vorkal som rækker fra den skingre falset til en tenderende growl – og igen formår Schaffer at udnytte sin sangers potentiale til det yderste. Igen er rytme guitaren det drivende, eksploderende gallops og fede soloere' hvor Schaffer igen beviser at han er en af tidens bedste guitarrister. En svine fed fed gang progressiv powermetal!!! Husk at se dem på The rock den 3.12.11

Schaffer gav Iced Earth - Dystopia 8/10.