Holy Blood - The Patriot

The Patriot

· Udkom

Type:Album
Genrer:Folk metal, Black metal
Spilletid:37:03
Antal numre:9

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Her er vi indenfor genren black metal/folk metal ifølge pressematerialet til skiven. Det er det tredje album i rækken for ukrainske Holy Blood. Jeg har kunne læse mig frem til at bandet oprindeligt blev stiftet med det formål at lokke flere unge mennesker i kirke. Musikken er som jeg har kunnet tolke fyldt med kristne budskaber. Om det så er black metal eller white metal vil jeg lade andre om at diskutere.

Albummet hedder "The Patriot", og titelnummeret er da absolut også et af de stærkeste numre på skiven. Nummeret holder ganske godt, og den growlende vokal tilsat sædvanlig blackmetal guitar og trommer, krydret med keyboard og fløjter gør det ganske varierende og melodisk at høre på.

Nummeret "War for the Human Souls" minder ekstremt meget om titelnummeret, men jeg holder nu mest af "The Patriot" på skiven. Stort set samme opskrift har man anvendt på de fleste af de andre numre på skiven, så det kan være svært at kende forskel på numrene. Især på grund af fløjtespillet.

Et nummer der dog afviger fra opskriften er nummeret "Blood of Christ", der starter med en tung indledning, hvorefter nummeret fortsætter med næsten power-metalliske elementer (bortset fra vokalen).

Albummet indeholder 8 numre, hvoraf de ene er en intro og det sidste er en instrumental outro. Dvs. reelt seks numre. Det er lige lidt nok til et album efter min smag. Som bonus er der på min udgave et ganske forfærdeligt remix af "Wind of Death", som sagtens kunne have været slettet fra albummet.

Men alt i alt er der tale om et lyttevenligt album, men jeg er nu ikke sikker på at det er noget for den gængse black metaller, som jeg dog ikke selv tilhører. Albummet indeholder for lidt variation til at kunne svinge sig op i de øvre karakterer. Så er spørgsmålet om de asa-troende folk-metallere sammen med de kristne og ikke-troende folk-metallere kan ligge religionen lidt på hylden og nyde musikken fra de ukrainske drenge og den ene pige fra Holy Blood.