Helstar - This Wicked Nest

This Wicked Nest

· Udkom

Type:Album
Genre:Speed metal
Antal numre:9

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Helstar kører den hjem på rutinen.

Amerikanske Helstar har efterhånden nogle år på bagen. Ca 30 år er det siden de udgav deres første album, og nu er de klar med deres ottende skive This Wicked Nest.

Bortset fra trommeslageren er Helstar tilbage i originalt lineup, og som altid er det den glimrende sanger James Rivera, der står i forgrunden. Stilen er stadig den samme - en klassisk amerikansk blanding af Power Metal og Speed Metal - den gode gamle Helstar-lyd.

Trods deres efterhånden høje alder, samt det faktum at de holdt en lang pause fra 1995-2006, er der ikke en finger at sætte på texanernes håndværk. Samtlige af bandets medlemmer er ekstremt dygtige instrumentalister, og det er en ren nydelse at høre trommeslagerens utrættelige dobbeltpedal danne fundament for guitarernes fine riffs og glimrende soloer. Inden for deres felt er Helstar i den absolutte topklasse.

Træerne vokser dog ikke ind i himlen, for variation er der ikke meget af, og det er synd. Helstar har egentlig fat i noget rigtigt, der mange steder er rigtig fedt, men super spændende bliver det aldrig. Det starter fint og lover godt, men ender desværre med at blive en halvkedelig stiløvelse, der er lidt for lang. På sin vis er det pladens helt store styrke, at Helstar stadig lyder akkurat som de plejer. Men det er også pladens store svaghed. Lidt flere satsninger og stilistiske afstikkere havde klædt This Wicked Nest.

Fans af Helstar kan roligt investere i denne skive. Elsker man dem fuldstændig kompromisløst, bliver man bestemt ikke skuffet. Men vi andre kan nok godt finde noget andet, der er knapt så rutinepræget, lidt mere varieret og en anelse mere spændende i sit udtryk.

Trackliste: 1. Fall Of Dominion 2. Eternal Black 3. This Wicked Nest 4. Souls Cry 5. Isla De Las Munecas 6. Cursed 7. It Has Risen 8. Defy The Swarm 9. Magormissabib

Fall of Dominion - pladens bedste skæring!

Tilføj kommentar