HellHikers - Death Rattle & Roll

Death Rattle & Roll

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Hard rock, Punk
Antal numre:9

Officiel vurdering: 5/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Norsk HellPönkRöck!

Fra punk til rock

Norske HellHikers startede for et par håndfulde år siden som et Misfits-tilbedende band. Siden da, er stilen blevet udvidet til at omfatte mere rock end punk og blandet med motorcykler, catchy riffs og en tilbagelænet tilgang til musikken, har det resulteret i albummet Death Rattle & Roll. Albummet har bestemt sine kvaliteter, men det holder desværre ikke hele vejen i mål.

Gammelt fis i nye hornlygter

"Beerwolves Howlin’ In Töxic Heat, White Trash Weekend Alcoholic Scum Playing HöRRiFic HellPönkRöck" - sådan lyder bandets egen diskrete beskrivelse af dem selv. Ikke lige noget man støder på hver dag, tænker du? Tjoh, når musikken ryger på anlægget, er det faktisk ikke så revolutionerende som man umiddelbart skulle tro. Alt det konceptuelle omkring bandet - deres fascination af 70'ernes lowbudget-horror/sci-fi møder urin-stinkende motorcykelbarer - fylder meget mere end musikken giver udtryk for og kan bære. Det er nemlig slet ikke så sofistikeret. Faktisk bare lidt intetsigende i længden.

Sabbath, Motörhead, Stooges og Misfits tilsat en omgang sleazy Black Rebel Motorcycle Club - det lyder jo umiddelbart ikke som det værste i verden. Det er det absolut heller ikke. Men når man har hørt de første tre numre, holder hovedet stille og roligt op med at rokke op og ned i takt med Aalesund-drengenes evindelige 4/4-dele og pentatoniske riffs. Hele baduljen lyder helt bevidst skrabet og slæbende. Og ja, undskyld mig, men det lyder bare mere tilstræbt og søgt end egentligt autentisk.

Trods fede riffs og fornuftige hooks fortsætter HellHikers i samme rille indtil pladen slutter en halv time senere og det der starter ret sejt forbliver ikke sejt ret længe; For meget af det samme og for lidt fornyet coolness, der ellers kunne have gjort pladen mere interessant og pustet lidt mere tiltrængt liv i den gode gamle traditionelle motorcykel-rock. Læderjakken og Tom Cruise-brillerne (yes, dem fra Top Gun) ryger ligeså hurtigt af som de kom på, da pladen startede.

Konstrueret, kunstigt, kedeligt...

Hvis næste udgivelse fra HellHikers bliver en tegneserie eller endda en film af Spice World-kaliber, vil jeg ikke være overrasket, da det er som om det konceptuelle fylder mere end noget andet. Rolf Royce, Rex Erection, Roy Redrum og Per Perplex har haft travlt med at skabe deres band-identitet ved at kreere et sjov og skæv narrativ på alle tænkelige planer. Men hvor ville jeg dog ønske de havde brugt samme mængde krudt på musikken. Det er velproduceret rock og rul med ganske gode riffs og hooks her og der, men det er, ligesom hele narrativet, alt for konstrueret og kunstigt. Og ærligt talt ret hurtigt glemt.

Tracklist

  1. AlcoTruck
  2. Death Rattle & Roll
  3. Hell On Heels
  4. Choke
  5. BloodBound
  6. Devil Rides Out
  7. Drink Up, Get Out
  8. NiteStalker
  9. HellHoney

Tilføj kommentar