Heathen - Empire Of The Blind

Empire Of The Blind

· Udkom

Type:Album
Genrer:Thrash metal, Speed metal
Spilletid:47:16
Antal numre:12

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Et undervurderet thrash-band?

Alle kender efterhånden ”The Big Four”, og de fleste thrashfans har derudover et par favoritbands, som de mener, bør have lige så meget succes som de største indenfor genren. Et af de bands, der altid har haft enormt meget potentiale såvel som talent, men som aldrig er blevet supersuccesfulde, er de gamle gutter i Heathen. De udgav et par lovpriste klassikere, da thrash metallen var på sit højeste, udgav et comeback-album i 2010, og nu, ti år senere, er de så endnu engang vendt tilbage!

Exodus Alumni

Et gennemgående element på alle Heathen udgivelser er det glimrende guitarspil. Det leveres på denne plade af Lee Altus, der også er kendt for at spille spade i Exodus, og Kragen Lum, der har været afløser for Gary Holt i selv samme band. De to faste guitarshreddere får selskab af et par andre veteraner i form af den oprindelige Heathen guitarist, Doug Piercy, såvel som tidligere nævnte Hr. Holt og Rick Hunolt fra Exodus. Der er alt i alt lagt i ovnen til en vild og meget Exodus inspireret omgang guitarfræs, og numrene bugner med netop dette.

Pladen indledes af en stemningsfyldt intro, der giver associationer til andre ikoniske åbningsnumre såsom Metallicas ”Battery”. Det hele går dog først for alvor løs på pladens andet nummer, ”The Blight”, hvor vildt aggressive riffs sætter gang i thrash metal-halballet. Nummeret bygger i intensitet og kulminerer med en fantastisk guitarduel. Men for at det ikke skal være løgn, er det efterfølgende nummer, ”Empire of The Blind”, faktisk endnu bedre! Det hele når sit klimaks på det instrumentale nummer, ”A Fine Red Mist”, der nærmest består af én lang og intens guitarduel. Men nu skal det hele jo ikke handle om guitaren, så lad os vende blikket mod nogle andre elementer.

Nu er en vildt varieret vokal måske ikke lige det, der nogensinde har været blandt Heathens mest markante kendetegn, men jeg synes dog alligevel, at sangeren David White godt kunne have skruet lidt op for variationen. Han synger ikke dårligt, men heller ikke vildt interessant; og jeg må indrømme, at jeg synes, han lød noget federe i gamle dage. Bas- og trommedelene bliver varetaget af Jason Mirza og Jim DeMarina, som begge gør det ganske godt. De sørger for en thrash metal performance, som det hører sig til genren – ikke for mange dikkedarer eller slinger i valsen, bare thrash!

Lad nu de andre komme lidt mere til fadet

Det skulle ifølge promomaterialet være den talentfulde Kragen Lum, der har skrevet alt materialet på Empire of the Blind, hvilket i sig selv er en imponerende bedrift, men måske det kunne være et bedre og mere varieret album, hvis nogle af de andre havde bidraget lidt til sangskrivningen. Lee Altus har i hvert fald tidligere vist, at han snildt kan skrive nogle ørehængere, hvilket han har gjort både i Heathen og i Exodus. Jeg vil derfor håbe, at det glimrende thrash-orkester vil arbejde lidt mere sammen om sangene til næste udgivelse, og så håber jeg ikke, at der går ti år igen, før vi hører mere fra Heathen.

 

 

Tracklist

 1. This Rotting Sphere
 2. The Blight
 3. Empire Of The Blind
 4. Dead And Gone
 5. Sun In My Hand
 6. Blood To Be Let
 7. In Black
 8. Shrine Of Apathy
 9. Devour
 10. A Fine Red Mist
 11. The Gods Divide
 12. Monument To Ruin

Tilføj kommentar