The Haunted - Exit Wounds

Exit Wounds

· Udkom

Type:Album
Genre:Death metal
Antal numre:14

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 1 stemme.

The Haunted er tilbage, og de er i topform - Exit Wounds hedder det seneste udspil fra de hjemsøgte svenskere, hvor der atter er åbnet op for den onde og tunge godispose!

Introduktion

Svenske The Haunted har været på banen siden 1996, efter at have lagt bandet At The Gates på hylden. The Haunted spiller Death Metal, der er forholdsvis lige ud ad landevejen og har god melodi, samtidig med at det sparker røv. Der har været udskiftninger gennem årene – flere bandmedlemmer er gået, men også et par af dem er senere vendt tilbage - bl.a. sangeren, Marco Aro, der stod i front for The Haunted fra 1999 til 2003, og vendte tilbage i 2013. Gennem årene har The Haunted udgivet i alt otte studiealbums, hvoraf det seneste er Exit Wounds.

Gennemgang

Exit Wounds udkom via Century Media Records den 25. august, og er indspillet i fem forskellige studier i Sverige og Danmark, i samarbejde med producer Tue Madsen / Antfarm Studio. Albummet består af 14 numre, der strækker sig over i alt 44 minutter. Albummet byder på hårde guitar riffs, tung bas og kompakte trommer. Marco Aro's vokal er kraftig og dyb, hvilket giver det sidste krydderi til nogle ganske onde numre. Der er ikke så meget at skulle pensle ud – The Haunted giver den gas fra start til slut, og der er leveres solid dødsmetal, hvor der er melodiske øjeblikke i form af både tunge, men også lette guitarsoloer, som f.eks. på nummeret "Eye Of The Storm", der har en ganske catchy melodi og hvor omkvædet løftes af de lettere guitartoner. "My Enemy" er et ét minut kort og aggressivt nummer, og det kan nærmest betegnes som et nummer, der lige er kogt ned til det væsentlige: Fuld fart på, ond vokal og et par hidsige guitarhvin i bedste Kerry King-stil. Både "Infiltrator" og "Ghost In The Machine" hører til blandt mine favoritnumre. Begge rummer spændende, melodiske guitarer, har nogle fine indspark - bl.a. i form af breaks og lidt spoken word-agtig vokal. Generelt er det dog tunge og hårde numre som The Haunted disker op med på Exit Wounds, og det klæder bandet super godt, at de holder ved den tunge stil og det er især vokalen, som er pænt ond, der tynger – Stilmæssigt er der lidt mere fart over feltet og, som nævnt, er det et tungt album uden så meget pjat, men samtidig er det altså også et album, der byder på alsidige numre, med spændende guitarspil og lækre detaljer - som man fanger, når man lytter albummet godt igennem.

Konklusion

The Haunted har med Exit Wounds leveret et godt og solidt album. Selvom det kører derudad for fuld skrue, har de formået at puste finesser ind i de forskellige numre, og det gør, at det ikke bare er 14 numre, der tonses igennem uden at kunne skelnes fra hinanden. Albummet byder ikke kun på kvantitet, men så absolut også på kvalitet, leveret af et par erfarne og dygtige gutter. Hvis du er til de tidlige udgivelser fra bandet, kan du roligt smide Exit Wounds på anlægget og skrue op – Du vil ikke blive skuffet! … Og er du til dødsmetal med et pift ondskab og lidt melodi, uden at det bliver tamt, er dette album bestemt også noget for dig!

Tag et lyt til nummeret Cutting Teeth lige her:

Tracklist

 1. 317
 2. Cutting Teeth
 3. My Salvation
 4. Psychonaut
 5. Eye Of The Storm
 6. Trend killer
 7. Time (Will Not Heal)
 8. All I Have
 9. Temptation
 10. My Enemy
 11. Kill The Light
 12. This War
 13. Infiltrator
 14. Ghost In The Machine