Graveworm - Ascending Hate

Ascending Hate

· Udkom

Type:Album
Genre:Black metal
Antal numre:9

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Tysk, italiensk samarbejde

Graveworm startede deres karriere først i 90´erne. Efter at have spillet på små steder de første fem år, fik de deres første pladekontrakt i 1997. Samme år kom ep’en Eternal Winds og det første album When Daylight’s gone. Året efter kom der endnu en ep Underneath the Crescent Moon, der igen blev fulgt op af et studie album i 1999 As the Angels Reach the Beauty. Bandet er efter de fire første albums ved at blive et navn i black metal-genren og bliver hovednavn på en Europa-turne med blandt andre Darkwell og Vintersong. I 2002 skriver Graveworm pladekontrakt med Nuclear Blast, som er store indenfor hård metal på det tidspunkt. Bandet har i alt lavet 2 ep’er og 9 albums siden 1997. Det er dog tydeligt at høre, hvor meget bandet udvikler sig, efter de signer med Nuclear Blast. Man fornemmer, at bandet har lagt lidt ekstra kvalitet på hvert album siden 2002. Og især forgængeren til Ascending Hate, Fragments of Death, er værd at lytte til. Nu har bandet så fået AFM Records i ryggen. 

Stor styrke i vokalen

På Ascending Hate er sangene blevet endnu en tand mere melodiske. Og der er kommet flot fart over guitaren. Især numrene "Buried Alive" og "Still Born" skal fremhæves fra dette album. Man kan høre, at bandet har fundet en god lyd, som de fortsætter fra Fragments of death. Albummet indeholder 10 numre, der alle er fint sammensatte og velsunget. Sangerens stemme er klart blevet bedre over de seneste år, og Stefano Fiori er i dag en kompetent black metal-sanger. Med lidt mere nytænkning og overraskelser ville Ascending Hate være et kompetent album.

Lidt mere af det samme

Skal jeg kritisere bandet og albummet, vil jeg sige, at det bliver en smule kedeligt, når man kommer 5-6 numre ind i pladen. Der mangler lidt variation i numrene. Lyden er dog fin hele vejen igennem, og produktionen er helt ok. Jeg ville nok nøjes med at hente et par af numrene til min trackliste.

Tracklist

  1. The Death Heritage
  2. Buried Alive
  3. Blood Torture Death
  4. To The Empire Of Madness
  5. Downfall Of Heavens
  6. Stillborn
  7. Liars To The Lions 08. Rise Again
  8. Son Of Lies
  9. Nocturnal Hymns Part II (Death’s Anthem)