Godyva - Alien Heart

Alien Heart

· Udkom

Type:Album
Antal numre:11

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Et astereotypt album i den gotiske genre

Italienske Godyva er klar med deres tredje fuldlængde album Alien Heart. De kalder sig selv for indadvendt gotisk metal, men den indadvendthed er ikke til at finde på albummet. Det er storslået og raffineret, uden at prøve for meget. Med Godyva bevæger vi os ind på den stereotypiske form for musik det altid handler om, når det er metal med kvinder i front, men stadig med en smule originalitet.

Allerede fra åbningsnummeret "Apocalypse Fire" er indtrykket af det mørke støvede rum med spindelvæv i hjørnerne ikke til at finde, som jeg havde regnet med, men i stedet en stor åben slette med en farverig stjernehimmel. Sådan er stemningen gennem hele albummet. Dette billede bliver opbygget af keyboard, et hav af effekter, og overdubbet sang med flere stemmer.

Hvert eneste nummer er flot dynamisk bygget op. Der er plads til alle instrumenter, og der er ingenting der drukner i hinanden. De få soloer der på albummet er intense og lette, og lige i stil med nummeret. Der er også en fanrastisk brug af keyboard og lydeffekter. Albummet er varieret godt, "This Light" åbner ambient og næsten mediterende i stilen, mens "Alien Heart" og "Apocalypse Fire" føles rigtig store. "Everything is Over" har et utrolig interessant groove, som trækker tankerne hen imod Linkin Park, det giver et frisk pust, bortset fra de to sekunders malplaceret funky intro.

Det der trækker mest ned på Alien Heart er Lady Godyva’s sangstemme, den er ikke så kraftig, og en smule irriterende at høre på. Hun har en nærmest metallisk klang, som også forstærker s-lydene, det er ikke så rart at lytte til. Desuden passer hun heller ikke særlig godt sammen med den mandlige korstemme, på de mange numre hvor de er sammen.

Pladen slutter med "Apocalypse Fire II (Grand Final)", men der er desværre ikke meget finale at komme efter her. Det er ikke så stort og prangende som en grande finale skulle være, det lægger ikke låg på og afslutter, eller har noget at gøre med åbningsnummeret "Apocalypse Fire", som ellers kunne binde albummet fantastisk godt sammen.

Alien Heart er flot udspil fra Godyva. Det er et interessant og originalt album, fra en undergenre der hurtig bliver ensformig at bevæge sig ind på. Men levetiden er ikke så lang, for når man har hørt det en gang, så har man hørt det hele.

Tracklist

 1. Apocalypse Fire
 2. No Return
 3. Alien Heart
 4. My Earliest Memories
 5. I Feel You (Ti Sento)
 6. In Your Eyes
 7. Everything is Over
 8. I Stay Here
 9. Brainstorm
 10. This Light
 11. Apocalypse Fire II (Grand Final)

Tilføj kommentar