Frozen In Time - The Edge of Nothing

The Edge of Nothing

Udkom

Type:EP
Genrer:Melodisk Metal, Hard rock
Antal numre:5

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 10/10 baseret på 4 stemmer.

Fra musikskole til landevejen

Frozen In Time blev dannet i efteråret 2011 på Vestbirk Musik- og Sportsefterskole med det hovedsagelige mål at skrive og spille engelsksproget, tung, melodisk metal i stil med idolerne i især Metallica og Avenged Sevenfold. Bandet indspillede deres første EP i slutningen af 2013, og gennem årene kom nye inspirationer, sange og enkelte skift i line-uppet. I 2018 er musikken landet et stykke inde i den progressive del af den melodiske metal, og kendetegnene er tunge, men tekniske riffs, storladne omkvæd og melodiøse guitarsoloer.

Avenged Sevenfold møder Maroon 5

Overskriften på dette lyder måske hånlig, men frygt ikke, kære læser. For skulle du, ligesom jeg selv, være til melodiøs hard rock/metal, så er Frozen In Time nok et af de bands, du kommer til at få svært ved at komme udenom i dette land. For hold da helt kæft, de fire unge knejter sparkede benene væk under mig med The Edge of Nothing. Jeg er ikke udpræget fan af Avenged Sevenfold, men hvis de forsøgte at være melodiøse i stedet for prætentiøse, så lød de som Frozen In Time.

Åbningsnummeret ”Unfold” måtte jeg høre igennem fem gange, før jeg kunne give resten af skiven et lyt, for jeg kunne ikke helt bestemme mig for, hvem forsanger Daniel Larsen lyder som. Der blev jeg enig med mig selv om, at M. Shadows fra førnævnte A7X og Maroon 5’s Adam Levine på et tidspunkt har mødtes backstage og sammen lavet en tro blanding imellem dem. Lige så mange sangteknikker fra Shadows, som Daniel besidder, lige så mange fraseringer lyder som Levine. Og det er bestemt ikke ment på en provokerende måde. Det er snarere en forundring over at skulle sammenligne førnævnte flødebolle med noget positivt! Skidegodt gået, Daniel!

De fire musikanter gør det suverænt hele vejen igennem. Desværre måtte jeg sande, at titelnummeret ”The Edge of Nothing” ikke helt er på niveau med resten. En skam!

Jeg har kun positive ord tilovers for Frozen In Time, og det er bestemt et band, som jeg vil anbefale alle med hang til det melodiøse at tjekke ud! Desuden må det siges at være god reklame for deres efterskole, for hvis de laver den type talent, så skal mine børn sgu også gå der!  

Tracklist

  1. Unfold
  2. Lost Cause
  3. Let It Out
  4. Stand Your Ground
  5. The Edge of Nothing

Tilføj kommentar