Fates Warning - Theories Of Flight

Theories Of Flight

· Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Heavy Metal
Spilletid:52:17
Antal numre:8

Officiel vurdering: 3/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 2 stemmer.

Advarselslamper

Fates Warning er et flagskib inden for progressiv metal, siges det. Ikke med det her album, siger jeg. Prog’en er absolut til at overse på den her omgang røvsyge røvballerock, der næsten ikke har fortjent, jeg bruger mere tid på den, end jeg allerede har gjort.

Imens i ølteltet på Røvballerup kræmmermarked…

For jeg har VIRKELIG anstrengt mig for at finde indgangsvinklen til det her forfejlede forsøg på at live deres lyd lidt op. Som regel er det sjovest at skrive en anmeldelse, når pladen enten er virkelig god eller jammerlig – det er straks sværere, når musikken er kedelig. Og det er desværre tilfældet her. Det stinker langt væk af afdanket rockstar på kræmmermarked, der er ingen substans i det, og når jeg kigger mine sparsomme noter igennem, kan jeg se, det har været svært at finde på noget at sige overhovedet – det være sig både positivt OG negativt. Og det er der, jeg rejser børster, for du skal død og pine kunne brænde igennem med din musik, uanset om det er noget lort eller the second coming.

Det er nogle dygtige musikere, ingen tvivl om det, og det hele er ganske nydeligt produceret og poleret og pakket lækkert ind, men det er lidt ligesom pakkerne i butiksvinduerne op til jul. Det ser skidegodt ud, men vi ved alle sammen godt, de er tomme. Forsanger Ray Alder har en halv-dramatisk vokal, men jeg synes, den bliver lidt anstrengende i længden; han prøver så hårdt på at lyde inderlig, men ender i stedet med at lyde forstoppet.

Hvis jeg skal sige noget pænt, hvilket jeg dog kan, så er ”Seven Stars” røvcatchy og byder på både eminent trommespil og en lækker solo, og ”The Light And Shade Of Things” bærer en lille smule præg af den dysterhed, der kendetegner Tool. Og det er vist det. Der er velsagtens flere ting rundt omkring på pladen, men helt ærligt, så drukner det komplet i den intetsigende hard/heavy rock, de har besluttet sig for at spilde min tid med.

Pull the plug

Desværre er min nyfundne kærlighed til progmetal komplet uforløst, og i stedet sidder jeg tilbage med følelsen af, at denne plade aldrig burde være blevet til noget. Det er kedeligt, tandløst og i virkeligheden et skridt tilbage i forhold til deres sidste plade, der kunne klassificeres som prog og havde meget mere at byde på. Efter 34 år burde det måske være på tide at erkende, den ikke går længere, for der er intet at komme efter her.

Tracklist

  1. From The Rooftops (6:52)
  2. Seven Stars (5:34)
  3. SOS (4.34)
  4. The Light And Shade Of Things (10:15)
  5. White Flag (5:21)
  6. Like Stars Our Eyes Have Seen (5:14)
  7. The Ghosts Of Home (10:32)
  8. Theories Of Flight (4:00)

Kommentarer (11)

Freya

Kender du bandet? Underlig

Kender du bandet? Underlig anmeldelse, det er jo kun en lang sviner. Måske du skulle være lidt mere nuanceret i tilgangen ved næste anmeldelse :)

Allan Andersen

Er du da helt væk fra tavlen!!

Ved ikke om du kender hele deres bagkatalog, men i min optik så er dette album og forgængeren "Darknes in a Different Light" deres bedste i meget lang tid. Så nej, på ingen måde enig og som Freya siger - måske lidt mere nuancering i anmeldelsen ;-)

Cecilie Roos

Cecilie Roos

Tidligere anmelder

Indlæg: 37

Smag og behag

Det er ikke med min gode vilje jeg var nødt til at give den en karakter I er uenige i, men det var desværre udfaldet. Personlig smag er underordnet i denne sammenhæng, jeg kommenterer på hvad jeg bliver præsenteret for, men det er da dejligt I har fået en ny plade I synes om, fra et band I holder af.

Freya

Jeg synes nu kun jeg læser

Jeg synes nu kun jeg læser din personlige holdning til pladen og ikke nogen nuanceret tilgang til den. Jeg kan sagtens tåle at være uenig i anmeldelser, hvis blot det er velbegrundet og velskrevet! Det mener jeg bestemt ikke denne er!

Hans

Desværre så er denne

Desværre så er denne anmeldelse netop et eksempel på en ren personlig holdning til et album, og en anmeldelse der bærer præg af mangel på kendskab til såvel genre som band.

UMUR

UMUR

Indlæg: 93

Jeg kunne ikke være mere

Jeg kunne ikke være mere uenig med anmeldelsen. Personligt synes jeg, det er FW stærkeste udspil siden A Pleasant Shade of Grey. De har virkelig fundet dejligt meget melodi frem igen (lidt poppet henad Parallels og Inside Out), men beholdt det mere mørke og heavy, de introducerede på A Pleasant Shade of Grey og igen brugte meget på "Darknes in a Different Light", hvilket skaber en rigtig fin kontrast i deres musik. Lækkert dynamisk.

UMUR gav Fates Warning - Theories Of Flight 10/10.

F.M

Haha

Du er jo ikke rigtig klog.....Du er jo direkte uenig med stort set alt og alle i denne :D

Cecilie Roos

Cecilie Roos

Tidligere anmelder

Indlæg: 37

Det er enormt kløgtigt observeret

Men jeg vil nu vende den om og sige at "alt og alle" er uenige med mig. Og det er såmænd helt i orden, det får mig hverken til at skifte mening eller ligge søvnløs.

Klausen

Tja

Og Katatonia gav du 9... Den er endnu kedeligere.......Og også 9 til GlerAkur.......Tja heldigvis er forskellig smag tilladt ----- Gudskelov for det :D

Jesper Beck

Jesper Beck

Tidligere anmelder

Indlæg: 46

Fedt, når folk byder ind :o)

Som overskriften nok fortæller, så synes jeg at det er alletiders når folk byder ind, og vi kommer igang med en god diskussion omkring hvad som er oppe eller nede.
Specielt sidst hvor "DD" og jeg havde en lang kamp for at overbevise hinanden omkring, om Accu§er's nye album var genialt eller noget lort!
Der kan der indslag fra en masse og selv en fyr fra Tyskland bød ind. Super fedt! og der blev ikke lagt finger imellem......

Men nok om det.

Nu har jeg med stor interesse læst anmeldelsen fra Fates Warning, for med mit lille kendskab til Frk.Roos, så ved jeg at hun ikke lade tilfældighederne tale og tingene bliver gennemarbejdet.
Så kan man være enig eller ej!
Og med mig som gamle Fates Warning fan, så........

Men Fates Warning seneste udspil, så er jeg hverken eller......

3 krainer er sku' lige lavt nok Frk.Roos, men nogen top plade er det nu heller ikke!

Jeg kender stort set alt til Fates Warning tidligere udspil, hvor bl.a. plader som "inside out" "Perfect symmetry", "Shade of grey" og ikke mindst "Disconnected" var med til at sætte standarden på mit anlæg.

Som der også bliver skrevet, så har Fates Warning mange år på musikscenen efterhånden og det tager jeg hatten af for.
Men men men, specielt efter "Disconnected", da begyndte jeg selv at tabe interessen for Fates Warning.
Deres musik var stadigvæk god, men det ene album efter det andet flød bare sammen og til sidst så var interessen bare væk.
Der var bare for mange andre fede bands på scenen.

Jeg skaber nok lidt uro i rækkerne, når jeg nu skriver at Fates Warning i min bog er ved at lave en Iron Maiden.
Pladerne fra 80'erne og 90'erne, var næsten alle røv gode plader, men nu er der solgt ud og ide'erne er brugt op.
Hør på Iron Maidens sidste udspil " book of ..." Røv kedelig efter et par gennemlytning og der er langt til gude pladerne "Number of the beast" eller "Fear of the dark"

Men standarden er stadigvæk høj hos Fates Warning, de kan bare ikke overgå sig selv. Man har forventninger til deres udspil og de bliver ikke efterkommet her......
Jeg er stadigvæk stor tilhænger af deres tidligere udspil, og det laver "Theories Of Flight" ikke om på.

Er man fan af Fates Warning, så er der helt sikkert noget at hente her..... Men er Fates Warning noget nyt for en, så skal du tilbage i tiden og lytte der.....
"Theories Of Flight" kommer ikke med noget nyt og det er ærgeligt. Ikke dårligt og ikke godt, og i min bog havner vi på 6 kranier.

Og lige på falderebet.... Jeg kunne se til min store overraskelse, at der her bliver sat spørgsmålstegn ved 9 kranier til Katatonia's sidste udspil.
Aldrig før har en karakter været så korrekt!! Det er virkeligt et fantastisk udspil fra Katatonia's side og den vokser efter hver gennemlytning.....

"fobrehodl fro stjavefel"

Jesper Beck gav Fates Warning - Theories Of Flight 6/10.

Cecilie Roos

Cecilie Roos

Tidligere anmelder

Indlæg: 37

Suk, elsker I ikke bare når

Suk, elsker I ikke bare når ens kommentar ikke loades... Dejligt med en velformuleret kommentar. Jesper, vi to er sjældent enige om noget som helst, så det her tager jeg som et win :) Jeg synes det er ærgerligt når et band der har udgivet så mange albums så mange mennesker har haft stor fornøjelse af, ender med at lyde som om det bare er noget der skal overstås. Og nu vil jeg lukke den her diskussion, jeg synes efterhånden jeg har brugt mere end rigeligt tid på en plade der bare burde gå i glemmebogen.