NOTBA4
Dr. Livingdead! - Dr. Living Dead

Dr. Living Dead

· Udkom

Type:Album
Genre:Thrash metal
Spilletid:36.51
Antal numre:16

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Svenske Dr. Livingdead! byder på deres debutalbum på old school thrash metal af bedste skuffe. Der er ganske vist ikke noget nyskabende over dette album, men retro-thrash skal vel heller ikke være nyskabende.

Der er topklasse old school thrash riff fra ende til anden på dette album, og Dr. Linvingdead forstår sig virkeligt på at få så mange elementer fra 80ernes mere rå thrash metal ind i deres crossover-stil, og der er da også enkelte ganske eksempler på åbenlys hyldest til 80ernes thrashguder i form af, for eksempel et 'Angel of Death'-skrig i 'Slime from Above' samt sangtitlen 'Feeding the Cyco'.

De thrashede riffs, hvoraf nogle er simple og brutale, mens andre er semi-tekniske og brutale, og de kombineres på klassisk vis med midtempo passager og breakdowns. Vokalen lyder som Tom Araya møder Mike Muir møder John Connelly, og så kan det jo nærmest ikke blive mere thrashet. Det eneste, der mangler, er bare vanvittige shredding-soli med wah-wah pedal overkill, så ville det have været perfekt.

Dr. Livingdead er crossover lidt på samme møde som Nuclear Assault - dvs. de er mest ovre i thrash-lejren men med enkelte elementer fra hardcorepunken. De mest prominente af disse elementer er på denne skive de relativt korte numre med en gennemsnitslængde på omkring 2 minutter og de såkaldte riot-kor, der dukker op overalt på skiven.

Hvis man er til old school thrash med kick-ass stemning hele vejen igennem, så er Dr. Livingdeads debut-skive helt sikkert at anbefale.

Tilføj kommentar