Doppler - Apophenia: Type I Error

Apophenia: Type I Error

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Rock, Hardcore
Antal numre:8

Officiel vurdering: 5/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

"Metal fra Spanien". Den sætning hører man meget sjældent. Dog kan man komme ud for dette, og her er Doppler et eksempel. De er et band fra Spanien, som blev dannet i 2003. Deres genre er svær at bestemme, men den kan nemt relateres til Djent eller Math Metal. Deres debutalbum er Apophenia: I Error, og det er en speciel oplevelse.

Albummet starter ud med "Pareidolia", som starter nogenlunde roligt, med en forholdsvis simpel intro. Derefter kommer trommerne på, og de spiller meget specielt. Derefter kommer vokalen, som er speciel, men et helvede at høre på. Han skriger, ikke growler, ind i mikrofonen, og ødelægger musikken lidt. På anden sang møder vi de første elektroniske elementer, og musikken bliver lidt mere flydende. Det hiver musikken i den positive retning, og fjerner eventuel skuffelse. Dog kommer de hurtigt over i det tunge med skrækkelig vokal som på første nummer. På nummeret kommer der også nogle mærkelige temposkift hvor vi kommer over i brutal dødsmetal, og der growles virkelig dybt. Sådan foregår det gennem hele albummet. På en eller anden måde er det simpelt og kompliceret samtidig, og så pokkers tungt at man får ondt i hovedet.

Doppler har ikke givet sig selv en god start. Apophenia: I Error er for tungt, for bizart at høre på, og vokalen er så utrolig skrækkelig, hvilket sammenlagt giver en hovedpine hvos man ikke passer på. Jeg kan godt forstå hvis nogen kan lide dem, men det kommer jeg aldrig selv til.

Trackliste 1. Pareidolia 2. Asynchronous forms 3. Eyes attending the detail 4. Internal sensorial reality 5. The delivery and the giant 6. Falling Pt. 1 - The jump 7. Falling Pt. 2 - The descent 8. Falling Pt. 3 - The current

Pareidolia er albummets første bnummer og giver et godt billed af hvordan det er.

Tilføj kommentar