Distillator - Summoning The Malicious

Summoning The Malicious

· Udkom

Type:Album
Antal numre:9

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Thrash-genren nægter at dø…

Tæt på det tyske!
Over de seneste mange år efterhånden er det vrimlet frem med flere og flere ”New Wave Of Old School Thrash Metal”-bands, og Distilator fra Enschede i Holland er bare endnu et band i rækken.
At der kommer så mange bands, er både godt og skidt. På den ene side holder det jo liv i min favoritgenre (old school thrash!), men på den anden side vil det også betyde, at fede bands har en tendens til at drukne lidt i mængden af nye og knap så fede bands.

Jeg har fuldstændig overset Distilators debutskive, Revolutionary Cells, fra 2013, så der bliver lidt at samle op på, når nu Summoning The Malicious er kommet i samlingen. Der hersker ingen tvivl om, at denne hollandske trio er et ret fedt thrash-band, der blev dannet tilbage i 2013, men som efter eget udsagn lyder som 1986.

Det lyder meget tysk i mine ører, og jeg synes bestemt, at der er ligheder fra både kongerne i Destruction og den del af den tyske thrash-scene, der blander en snert af power metal ind her og der. Det er på ingen måde specielt originalt, men det er solidt musikalsk håndværk.

 

31 års stilstand?
Summoning The Malicious er en rigtig fed old school thrash-perle! Lad os bare slå det fast med det samme. Når det så er sagt, kunne jeg godt bruge et lidt større individuelt touch i helheden. Det virker lidt, som om at man prøver at lyde som 1986, mere end man gerne vil lave en fed og helstøbt skive. Det resulterer i, at et band som Distilator godt kan blive et af dem, der drukner lidt i mængden, for der findes mange bands, der er federe end Distilator, men bestemt også bands, der er langt dårligere.

Et nummer som ”Estates Of The Realm”, titelnummeret eller ”Enter The Void” er fede og catchy numre, som sagtens kunne være skrevet i 1986, og som også holder her i 2017. Jeg er i hvert fald fan, selvom jeg lige mangler det allersidste, for at det kommer helt op at ringe.

Alt i alt er det et ganske fornuftigt udspil, som jeg vil anbefale alle med hang til thrash at få hjem til samlingen, for på trods af lidt mangler er det som sagt rigtig godt og solidt håndværk, vi her har med at gøre. Kvaliteten er i hvert fald i orden. Det gælder også produktionen, der passer godt til helheden, men som ikke er noget ekstraordinært. Der er, hvad der skal være, men heller ikke mere end det.

 

At bide skeer med de store
I min research af Distilator kunne jeg se, at bandet både har spillet på 70.000 Tons of Metal og har flere tours og support-jobs med bands som Vektor, Metal Church, Gojira, Anthrax og Testament bag sig. Det tyder jo på, at kvaliteten holder, og at bandet arbejder røven ud af bukserne og derfor kan bide skeer med de større bands.
Det er i hvert fald et band, som jeg vil følge med stor interesse fremover!

Tracklist

  1. Blinded By Chauvinism
  2. Mechanized Existence
  3. Estates Of The Realm
  4. Summoning The Malicious
  5. Enter The Void
  6. Algorithmic Citizenship
  7. Stature Of Liberty
  8. The King Of Kings
  9. Megalomania

Tilføj kommentar