Vinylbanner
Dirt Forge spiller koncert i Pumpehuset, København V .
Dirt Forge - Ratcatchers

Ratcatchers

Udkom

Type:EP
Genre:Sludge metal

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: 9/10 baseret på 1 stemme.

Positiv overraskelse fra Københavnske sludge-newcomers Dirt Forge

Dirt Forge er en trio fra København, og har kun eksisteret siden slutningen af 2013. Ifølge den pressemeddelelse der følger med udgivelsen af bandets nye EP Ratcatchers, gør bandet sig i ”nederdrægtigt, beskidt og tung sludge metal, der drager inspiration fra bl.a. High On Fire, Eyehategod og Crowbar”. Det må siges at være korrekt, bandet smelter de klassiske sludge-elementer fra doom og hardcore punk sammen, med tydelig inspiration fra bands som de nævnte. Et kig på bandets medlemmer afslører også hvilken boldgade vi befinder os i, den får hele armen med fuldskæg, cowboyveste, Sleep og Down-patches og hele pibetøjet.

De fire numre på Ratcathers indeholder god variation, i hvert fald når det kommer til tempo og rytme. Guitarens riffs (og for så vidt bassens, som i høj grad følger guitaren så vidt jeg kan høre) er egentlig temmelig catchy, når man kigger nærmere på dem. De er temmelig bluesbaserede, hvilket er typisk for genrens New Orleans/ sydstatsagtige feeling. Alligevel er numrene som helhed ikke specielt catchy, og faktisk en anelse svære at skelne fra hinanden. Det gør sig også gældende efter flere gennemlytninger. Det er ærgerligt, for udgivelsen kunne have godt af enkelte, fede hooks. Det kan jeg godt lide at der er at finde i sludge, andre vil måske mene, at det er af mindre betydning. Jeg vil dog fremhæve nummeret Prison Cell, da det har et højt energiniveau, og tonser derudaf fra start til slut. Trommeslager Nicolai spiller generelt fedt og tungt, men her bliver der lige sat ekstra gang i butikken.

Sludge-formlen fælges til punkt og prikke – på godt og ondt.

Jeg kunne godt ønske mig, at Dirt Forge på en eller anden måde var en smule vildere i deres udtryk. Det er faktisk ikke ”nederdrægtigt” og ”beskidt” nok, for nu at blive i bandets egen terminologi. I forsøget på at lyde beskidt og tung, på samme måde som forbillederne evner at gøre, udfylder bandet konsekvent skabelonen for sludge, således at riffs, vokalarbejdet, vekslen mellem stenede passager, tungere stykker og hurtige dele er noget man har hørt mange gange før. Ikke dermed sagt at det er dårligt, tværtimod kan jeg ikke rigtig sætte en finger på hverken det tekniske, eller i forhold til produktionen. Musikerne er bestemt kompetente, men det bliver bare en smule kedeligt når genreformlen følges så stringent som her. Man kan måske sige, at X-faktoren, det sidste krydderi og kreativitet mangler for at flytte skiven fra en ”udmærket” udgivelse til ”rigtig spændende”. Ratcatchers byder under alle omstændigheder på sludge der rykker, og hvis man er tilfreds med et frisk sammenkog af genrens klassiske elementer, er der bestemt noget at hente her. Hvis man er til sludge, og samtidig vil have et bud på et godt dansk navn inden for genren, er Dirt Forge bestemt værd at tjekke ud.

 

Tracklist

  1. Eternal Black Name
  2. Ratcatchers
  3. Prison Cell
  4. Hide From The Sun
Metalvinyl

Tilføj kommentar