Devoid - A God's Lie

A God's Lie

· Udkom

Type:Album
Genrer:Thrash metal, Death metal
Antal numre:9

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

"A God's Lie" er det indiske death-thrash band Devoids debut-album.

'Indien?', tænker du måske, 'er det så ikke bare noget Bollywood-bras og hurry hurry hurry, I eat my rice and curry?'.

Svaret er, 'Nej, der er en stor undergrundsmetalscene i Indien, og mange af bandsne der er faktisk sindsygt dygtige og meget professionelle'.

"A God's Lie" er både professionelt produceret og musikalsk velkomponeret. Jeg synes, at musikken er meget varieret, og Devoid forstår virkeligt at trække på de mange forskellige undervarianter, der er inde for thrash metallen, og det gør de meget effektivt og gør brug af alt fra in-yer-face oldschool thrash riffs over mere tekniske riff til mere moderne melodiske riff. Der hentes endda enkelte ting ind fra den brutale dødmetal, og i den anden ende, fra klassisk heavy metal. Og, som thrash metal fan, værdsætter jeg virkelig denne musikalske rejse gennem thrash-metallen, som Devoid tager lytteren med på.

For eksempel så er "Battle Cry" og bonusnummeret "Beersong" mere oldschool thrash-numre, der buldrer lige ud ad landevejen. "Possessed" er måske det mest interessante nummer, da der gøres brug af Suffocationagtige elementer, så som blastbeats og underlige guitarharmonier til at starte med, før den transformeres til en Anthrax-agtig midtempo affære, og senere dukker der også melodeath-elementer op. Ligeledes blander titelnummeret thrash metal og death metal, og her er også et tungt mellemstykke, der minder lidt om Panteras mere brutale numre. "Devoid of Emotions", et af mine yndlingsnumre på pladen, indeholder både gallopguitarer og Sepultura-agtige riffs (fra før "Chaos A.D." vel at mærke), og her er også flere melodeath-dele og nogle seje breakdowns. "Black Fortress" er også inspireret af svensk melodeath, mens "Hate Cult" og "New World Order" gør brug af Slaeyer-agtig smadder og agression.

Anbefales til fans af thrash metal, death metal og, selvfølgelig, death-thrash.