DevilDriver - Outlaws 'til the End, Vol. 1

Outlaws 'til the End, Vol. 1

· Udkom

Type:Album
Genre:Melodisk Death Metal
Antal numre:12

Officiel vurdering: 4/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Hvorfor nu det?

Da jeg læste om DevilDrivers nye albumkoncept, tænkte jeg: ”Det er en aprilsnar”. Men det var lidt for tidligt til sådan en fætter. Dez Fafara kom i februar 17 og sagde, at de ville lave et album bestående af country coversange i deres normale, melodiske dødsmetal stil, hvor der så ville være en række gæster involveret. De gæster rangerer så vidt som Hank Williams III, Wednesday 13, Burton Bell og Brock Lindow, så de har været omkring for at invitere til sammenkomst.

Og så alligevel

Når man så læser mere og mere om det og hører, hvor passioneret Dez er omkring projektet, er der alligevel en lyst til at finde ud af, hvad Outlaws 'till the end, Vol 1 er for noget, der tændes inde i en. Som koncept er outlaw countrymusic en pendant til den traditionelle countrymusic, der kom fra Nashville med Chet Atkins som den mest dominerende producer. De mest kendte udbrydere i den æra var personer som Willie Nelson, Johnny Cash, Kris Kristoffersen og Hank Williams III. Den slags musik, fortæller Dez Fafara i et tidligere interview med Heavymetal.dk, er en fast bestanddel i en tour-bus med metallere i USA. Så hvorfor ikke lave et coveralbum som hyldest til dem?

Rent genremæssigt ligger outlaw countrymusic milevidt fra den traditionelle DevilDriver ånd. Faktisk indbyder traditionel outlaw countrymusic mere til en filmatisering af Lucky Luke tegneserier eller en god road-trip ud langs Route 66. Det er meget svært at se den transformation, der skal til, for at country fungerer som melodisk dødsmetal. Jeg skal da også indrømme, at jeg er svært skuffet. Jeg har hørt både de oprindelige sange og DevilDrivers version og der er lidt en dødssynd over, at man skal ødelægge noget så traditionsbundet for amerikanere som countrymusic ved at fjerne det langsomme og overstadige, som countrymusic er så kendt for.

Bevares, med de gæster, der er brugt, både oprindelige og moderne kunstnere, er der lagt et stort arbejde i at skabe et koncept med coversange med nogle af de største inden for outlaw countrymusic. Men det holder ikke. Jo, rent musik og produktionsmæssigt fungerer det fint. Musikken står knivskarp, produktionen er lige, hvor den skal være og det er mixet til perfektion af Steve Evetts. Men som koncept og idé falder den til jorden med et brag.

Leave well alone”

Der er et ordsprog på engelsk, der lyder: leave well alone. Grundlæggende kan det oversættes til, at man ikke skal rode med noget, bare fordi man kan, for hvis man gør mere ved det, så kan det blive værre. Og det er, hvad der er sket her med Outlaws 'til the end, Vol 1. Her skulle man have ladet være, værdsat musikken som den var, og så lavet noget nyt musik i ens egen stil. Det, at det samtidig hedder Vol 1, indikerer blot, at vi har mere i vente. Flere coversange, hvor der sikkert er mere vidunderlig musik, der skal maltrakteres.

Fordi projektet er skudt så meget forbi, er det svært for mig at give en god karakter. Der bliver hevet en del op for den musiske del, men som helhed er det helt klart en blasfemisk oplevelse og hvis det havde været den oprindelige outlaw ånd, så var Dez blevet udfordret til duel ved daggry af Johnny Cash selv. Vi lander på en skammelig karakter af fire kranier for denne oplevelse.

Tracklist

 1. Country Heroes
 2. Whiskey River
 3. Outlaw Man
 4. Ghost Riders in the Sky
 5. I'm the Only Hell Mama Ever Raised
 6. If Drinking Don't Kill Me
 7. The Man Comes Around
 8. A Thousand Miles from Nowhere
 9. Copperhead Road
 10. Dad's Gonna Kill Me
 11. A Country Boy Can Survive
 12. The Ride

Tilføj kommentar