Vinylbanner
Deny the Urge - As Darkness Falls

As Darkness Falls

· Udkom

Type:Album
Antal numre:13

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Natlig engleofring fra det tyske rige

Ind fra højre vælter tyske Deny the Urge – et band, jeg aldrig har hørt eller endsige hørt om. Dette på trods af, at de har tre fuldlængdeskiver på samvittigheden, hvoraf As Darkness Falls er den nyeste. Og hvad er det så, der vælter ud af højtalerne? Ud fra coveret, som er tegnet af ingen ringere end mesteren Dan Seagrave (Morbid Angel, Suffocation m.fl.), kunne jeg jo nok gætte mig til, at der er tale om death metal i en eller anden form. Det første, der slog mig, er, at bandet har fået en fremragende produktion: dejligt old school uden at være smadret. Man bliver mødt af en utroligt lækker guitarlyd, der er ren og tung i udtrykket, samt en organisk trommelyd, som placerer sig rigtigt fedt i mixet. Og musikken: Ja, som man, hvis man er skarp, kan udlede af overskriften, er der dømt dødsmetal i bedste Morbid Angel- og Immolation-stil, men med en god gang stemning, der minder mig om Nocturnus!

Når intet nyt i den grad er godt nyt

Jeg blev sgu med det samme fanget af Deny the Urges måde at håndtere stilen på. Det foregår i et, for dødsmetal, ganske fornemt tempo, der bruges blast beats, der er stramme som en strangulering, og de bruges i rigtige mængder, på de rigtige tidspunkter. Trommestolen er besat af James Stewart fra selveste Vader, så at den del er på plads, kan jo næppe undre. Derudover køres der en masse fede midtempo/thrashede riffs af, som er med til at skabe et varieret lydbillede. Kombineret med de passende mængder af keyboards lykkes det bandet at skabe deres eget udtryk, uden at jeg vil tage et ord som originalitet i min mund. Det er meget traditionelt, men alligevel byder de på en hulens masse. Vokalen fra Henrik Osterloh er god og traditionel dødsmetalvokal. Den er fedest, når han ikke går helt dybt, men holder sig i mellemregisteret, hvor han næsten lyder som en krydsning mellem David Vincent (Morbid Angel) og Brett Hoffman (Malevolent Creation) – uden helt at nå deres klasse udi at frasere.

Årets death metal-overraskelse?

Ja… måske?! I hvert fald er det en skive, som tog mig med bukserne nede og på flade konvolutter, da jeg absolut ingen forventninger havde! Og så er det jo bare lækkert at blive overrasket af et totalt ukendt band! Jeg er hermed Deny the Urge-fan og vil helt sikkert være meget obs på, hvornår næste skive udkommer, for det her kan blive til noget rigtigt stort! Er du til death metal, ER du til DENY THE URGE!

Tracklist

 1. Intro
 2. As Darkness Falls
 3. Loophole
 4. Altar Of Addiction
 5. All Or None
 6. On The Surface
 7. Infected Curses
 8. Voices
 9. Perfect Disguise
 10. Vatermoran
 11. Medusa
 12. The Processing
 13. Separated Flesh
Metalvinyl

Tilføj kommentar