Darkest Era - The Last Caress Of Light

The Last Caress Of Light

· Udkom

Type:Album
Genre:Heavy Metal
Spilletid:58.22
Antal numre:8

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Det nordirske band Darkest Era beskrives som et folk metal band, men jeg synes ikke, der er meget folk over "The Last Caress of Light", som er deres debutalbum (de har dog to EPer på bagen også).

Det lyder mere som en blanding af gotisk metal og power metal med elementer fra folkemetal. Folkeelementerne består primært i visse guitarmelodier og så, at stort set alle sangene har samme 3/4 drive, som man hører i meget vestligt folkemusik (bevares, "A Poem to the Gael" er en akustisk folkesang, og ret fed faktisk).

Darkest Era bruger den klassiske metalinstrumentation ganske effektivt, og specielt deres fokus på guitarhamonier i både riffs og twin lead guitar-melodier er guf for mig. Samarbejdet mellem guitaristerne Ade Mulgrew of Sarah Weighell er klart bandets force, men sanger Dwayne Maguire skal også fremhæves, da hans kraftige men samtidigt spæde stemme bidrager med en vigtig melankolsk dimension til musikken.

Det hele er dog ikke lutter lagkage, og jeg synes, at der er en tendens for musikken til at blive lidt ensformig, og jeg tror egentligt det skyldes, at bandet bruger samme drive og samme harmonityper hele vejen igennem. Så det enkelte nummer er fedt, men det kan nok blive lidt kedeligt for visse lyttere at høre hele albummet igennem.

Og så skal det sidste nummer "The Last Caress of Light Before the Dark" fremhæves som pladens højdepunkt. Det er godt nok 11 minutter langt, og det kunne potentielt blive en kedelig affære, men i dette nummer gør Darkest Era nemlig det, der skal til: de foretager et skift til 4/4, hvilket giver nummeret en hel ny energi. De burde overveje at eksperimentere mere med taktarter i fremtiden.

I det store hele er det bestemt ikke et dårligt album, og Darkest Era har potentiale til at blive rigtigt store, hvis de lige justerer enkelte ting i deres musik. Det bestemt et album, der er værd at tjekke ud.

Tilføj kommentar