D-A-D - Scare Yourself

Scare Yourself

/ EMI · Udkom

Type:Album
Genre:Hard rock
Spilletid:38:50
Antal numre:11

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Uden at kalde mig decideret fan af bandet, havde jeg da en vis frygt for, at det var slut med hele Danmarks national rock band nr. 1, efter det stort tænkte og efterfølgende mindst ligeså store flop som Wigwam desværre blev. Og selvom jeg knapt ejer et eneste D:A:D album, har de sgu alligevel gjort en god fest lidt bedre når de har stået og trykket den af. Den kredit skal de fandeme ha', og uanset hvad man måtte mene om drengenes musik, er det imponerende at de stadig har gejsten - for de har immervæk godt nok modtaget nogle styg de seneste år.

Netop gejst er der masser af på "Scare Yourself" som netop har ramt butikkerne, og de som har stiftet bekendtskab med albummet, vil vide at det er blottet for ballader - hvis vi lige ser bort fra "Little Addict" (men den bliver nu ikke kvalm). Ja, man fristes til at sige at de bløde hunde atter har lært at bide fra sig, hvilket bestemt klæder dem. Således står "Scare Yourself" ud som et godt komprimeret rock album, med elleve numre fordelt ud på knap 39 min. Ingen flotte kor og klangflader her, kun D:A:D i den reneste rock form. Kort og godt, og i dette tilfælde tilmed godt og kort. Når det så er sagt, skal jeg heller ikke ligge skjul på, at D:A:D for mig primært altid har været og fortsat er noget der hører sig til i live sammenhæng, hvilket forklarer mit mangelfulde bagkatalog. Alligevel indeholder "Scare Yourself" en lang række gode numre som f.eks. "Lawrence Of Suburbia", "Hey Now", "Camping In Scandinavia", og video hittet "Scare Yourself".

Men er man i D:A:D mood derhjemme, vil jeg faktisk påstå at der ikke er nogen smuttere herpå. Fans af bandet bør desuden erhverve sig den version af albummet hvor man får en DVD med oven i hatten, da denne indeholder skabelsen omkring albummet, samt andet lir. Slutteligt til alle dem der måtte spørge om D:A:D atter er blevet mere metalliske a'la "Helpyourselfish" fra 1995: "Næ, det er de ikke - D:A:D spiller stadig rock, som de altid har gjort. Det virker bare bedre denne gang, end længe hørt".

Tracklist

 1. Lawrence of Suburbia (4:31)
 2. A Good Day (To Give It Up) (3:09)
 3. Scare Yourself (3:36)
 4. No Hero (3:08)
 5. Hey Now (3:44)
 6. Camping in Scandinavia (3:52)
 7. Unexplained (3:26)
 8. Little Addict (3:39)
 9. Dirty Fairytale (2:45)
 10. Allright (4:05)
 11. Last Chance to Change (3:31)

Kommentarer (4)

helloween

helloween

Indlæg: 167

Kanon fed cd

Kanon fed cd

Fyrstinden

Fyrstinden

Indlæg: 1

Ja, den er fed. Men der er

Ja, den er fed. Men der er íkke meget metal over den, vil jeg sige...

Fyrsten

Tidligere anmelder

Indlæg: 181

... og det har Fyrstinden ret

... og det har Fyrstinden ret i, men jeg påstod jo heller ikke den var metal. Det er bare en ganske habil rock skive. Det skal der jo også være plads til.

JugsEater

Tidligere anmelder

Indlæg: 21

Ja ja, i et fyrstendømme skal

Ja ja, i et fyrstendømme skal der jo både være en Fyrste og en Fyrstinde. Og man må jo sige at Fyrsten holder aldersgrænsen, måske endda at Fyrstinden er en anelse for gammel. På den anden side er Fyrstens gerontofile tilbøjeligheder jo velkendt på nettet, og i land og sogn, så om en små 75-80 år skulle Fyrstinden have den alder som Fyrsten bedst kan tolerere. Der skal helst være plads til bleskift. Om det så er Libero Up'n'Go eller Tena Lady, betyder ikke så meget...

Tilføj kommentar