Conspiracy - Irremediable

Irremediable

· Udkom

Type:Album
Genrer:Prog rock, Black metal
Spilletid:54.56
Antal numre:12

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Conspiracy er et et-mands black metal-projekt fra Holland, hvis eneste medlem Carpathian Wolf oprindeligt stammer fra Ukraine, men endte med at rykke til Holland. "Irremediable" er Conspiracys 3. album og udkom i 2010.

Det hører til de mere kontroversielle black metal-udgivelser og har modtaget kritik og ros for de selvsamme karakteristika - nemlig den melodisk og symfoniske tilgang. Musikken på "Irremediable" har uden tvivl rod i black metal, og der er masser af black metal-elementer at høre på albummet så som kaotiske men atmosfæriske riffs og hidsige blastbeats samt en snerrende harsk vokal. Men derudover er der meget fokus på melodi, og der er flere meget melodiske leadguitarstykker samt flere guitarsoli, end hvad typisk er for meget black metal. Desuden er der masser af symfoniske effekter samt et allestedsværende orgel, og der er enkelte passager, der lyder mere som power metal, speed metal og traditionel metal end black metal.

Jeg har ingen problemer med den meget melodiske tilgang som sådan, men det der orgel irriterer mig. Det er sandsynligtvis inspireret af King Diamond, og ligesom på "The Eye", mener jeg det er, så synes jeg, at det fylder alt for meget, både i selve kompositionerne og i mixet. Det er en skam, at alt er sovset ind i orgel, for egentligt synes jeg, at det er et ganske udmærket og alsidigt black metal album.

Tilføj kommentar