Coldblack - Circles

Circles

· Udkom

Type:Album
Genre:Metalcore
Antal numre:8

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: 1/10 baseret på 1 stemme.

En rejse mod nye eventyr.

Cold Black bliver gravet op af den nordsjællandske muld af brødrene Viktor og Alex. De bliver hurtigt opdaget og taget med på turné af Blood on The Dance Floor. Deres første album, Circles, udkommer i august, hvor stilen i deres musik placerer sig i et område mellem emo-metal og metalcore. Inspirationen, kan man tydeligt høre, kommer fra bands som Asking Alexandria, Bring Me the Horizon og Black Veil Brides.

Kan den dybe tallerken opfindes to gange?

Circles er lavet i en genre, hvor det hele er prøvet før, men de danske drenge skaber et rigtig godt produkt med deres egen lyd. Netop kombinationen af clean vocals og screamo på vokalen blandet med hårde guitar riffs og actiontrommer viser, de kommer fra en kendt verden. Der genbruges af alle de kendte tricks fra den velkendte verden omkring metalcore og emopop, men med en fornyelse og energi, der viser, at Cold Black vil noget seriøst med deres projekt.

Albummet er med sine 35 minutter ikke specielt langt, men de præsenterer deres evner på en rigtig god måde med nogen slagkraftige sange, hvor især titelnummeret "Circles" sagtens kunne gå kommercielt og blive spillet i radioen. Det, der måske mangler på deres første udspil er en gennemgående rød tråd. Her bliver der blot samlet otte sange, der ingen relation har til hinanden. Dog er produktionen lige i skabet, og det er tydeligt at mærke en udvikling fra deres EP'er.

Lige ved og næsten..

Desværre virker albummet uforløst, når man bruger de samme tricks otte gange og ikke tør prøve noget nyt fra værktøjskassen. Som første, hele udspil havde jeg forventet mere end blot at følge det samme manuskript hele tiden. Et hæderligt udspil giver desværre en anonym afslutning.

Circles er et udmærket forsøg, og Cold Black er et band med kæmpe potentiale. De har allerede prøvet de store scener i USA, men de mangler at vise flaget noget mere herhjemme. Indtil videre er der kun annonceret én koncert, som jeg ser frem til at opleve. Det bliver spændende om energien fra albummet kan komme ud live.

Tracklist

  1. Circles
  2. Resound
  3. Call of the Wild
  4. Miles Miles
  5. Dead End Eyes
  6. Throw Me to the Wolves
  7. The Rain
  8. Fire Walk

Tilføj kommentar