Chainfist - Scarred

Scarred

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Thrash metal, Hard rock
Antal numre:11

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Melodisk thrash og moderne toptunet metal. Her er godbidder til alle. Fra den mindste spirrevip til den ældste knark. Det danske metalband Chainfist er ude med bandets andet fuldlængde album. Vi anmeldte bandets debut til topkarakter, og hvis du er til heavy med sans for den gode melodi, så er der grund til at glæde sig.

Pladeselskabet bag bandet refererer, at Chainfist er inspireret af "The Big Four". Jeg kan nu ikke genkende Slayers sataniske og kaotisk vanvid på "Scarred", så hold dem ude af ligningen. I stedet er der vokalmelodier og melodiske tematikker, og jeg har bands som Mercenary og Volbeat i baghovedet. Fra tid til anden minder udtrykket mig også om Ashes of Ares.

Metal-kvintet er tilbage fra 2007 og består af tidligere medlemmer fra Panzerchrist, Frozen Sun og Infernal Death så der er selvsagt styr på detaljerne, og intet er overladt til tilfældighederne.

"Scarred"

Produktionen har ligget i hænderne på Michael Hansen i Phon Studio, og det er mixet og masteret af Jacob Hansen i Hansen Studios - og det kan høres. Lyden er fuldfed og velvoksen og understøtter bandets uimodståelige dynamiske drive. Alle instrumenter står klart i lydbilledet, og nogle vil muligvis indvende, at dét er lidt for meget af det gode. Det er så smooth, at HIFI klubben kan bruge albummet når de skal demonstrerer højtalere.

`Scars of time' starter festen, og er en albumåbner som både sælger billetter og sparker døre ind. “Beauty is a Curse" lyder det tørt og herefter køres guitaren i stilling. Resten af albummet består af varierede numre, hvor der både er skråle-med-kor - i `Black Rebel Noise' - og hård metal og guitarfræs i `Know Your Hate'.

`Another Day in Hell' er i sin opbygning en klassisk powermetal ballade, som starter akustisk, går amok, og slutter med et syng-med-omkvæd og soloer i baggrunden.

`10.000' har en intro som kunne være hentet fra “Ride The Lightning"s `Creeping Death', og vokalen lyder da også som en James Hetfield.

`Black Rebel Noise' er ørehængeren og et godt bud på et nummer som kan sparke dørene ind til den helt store scene. Nummeret findes både i en metalversion og akustisk. Begge dele fungerer, men jeg er mest til den akustiske.

Bandet spiller selvsagt eminent godt, og vokalen er både rå, melodiske og giver plads til det store omkvæd. Ja. selv kor-arrangement er velsmut, og her mister de fleste andre bands ellers let fodfæstet.

Velvoksent og veltrimmet

Chainfist har fulgt op på deres rigtige gode debut, og tager det et skridtet videre. Albummet er velvoksen og stadig veltrimmet, fokuseret og bare gennemført fra start til slut.

Alt i alt er det et rigtig godt album, men en konsistent bund og varierede numre som både kan tilbyde godbidder til den mindste spirrevip og til den ældste knark. Her er både referencer til 80'ernes melodisk thrash og moderne toptunet metal. Så…. Hey! - what's not to like? Ja, det skulle da lige være coveret og albumteaseren som ikke holder samme niveau.

Chainfist - Scarred album Teaser 2014