Celtachor  - Nine Waves from the Shore

Nine Waves from the Shore

Udkom

Type:Album
Antal numre:7

Officiel vurdering: 5/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Lettere stilforvirret irsk blackened folk metal band udgiver debutalbum.

Celtachor er et irsk band, der spiller hvad de selv kalder for blackned folk metal. Nine Waves from the Shore er deres debutalbum, og de har udgivet yderligere to demoer i henholdsvis 2008 og 2010.

I deres sange fortolker de den irske mytologi, hvilket jo i sig selv er ganske unikt. Hertil tilføjer de yderligere inspiration fra deres kultur med det store brug af instrumenter fra folkemusikken. Og netop de stille passager med fløjter, akustisk guitar og lignende, er også klart deres stærkeste side. Det er helt bestemt talentfulde musikere, der står bag udgivelsen, og det skal de have ros for. Dog bryder jeg mig ikke synderligt om vokalen, og jeg synes det er ærgerligt, at den som oftest forsvinder i et rod af instrumenter. Engang imellem virker den decideret ude af takt. Men trods det er jeg virkelig vild med aggressionen i forsangerens stemme.

Fordi jeg ikke er synderligt glad for vokalen, synes jeg det er velvalgt fra bandets side med de lange instrumentale passager. Især "Tar éis an Sidhe" er et fantastisk instrumentalt nummer – jeg vil ligefrem vove den påstand, at det er albummets bedste. Det domineres af fløjte, akustisk guitar og hen mod slutningen også lyden af havet. Nine Waves from the Shore er splittet mellem kaotiske black-inspirerede sange med beskidt lyd, og stille, æstetiske numre med fokus på minimalisme og folk-instrumenter. Dette er nærmest kontraster, og det er lidt for langt fra hinanden til at jeg synes, Celtachor formår at opretholde den røde tråd. Med det sagt er dette jo blot et debutalbum – øvelse gør mester, og der er da helt klart nogle små perler på Nine Waves from the Shore, heriblandt førnævnte "Tar éis an Sidhe".

Trackliste: 01. The Landing of Amergin 02. The Battle of Tailtin 03. The Kingship of Bodb Dearg 04. Sorrow of the Dagda 05. Tar éis an Sidhe 06. Conn of the Hundred Battles 07. Anann: Ermne’s Daughter