Bruce Dickinson - Anthology

Anthology

/ Target Group · Udkom

Type:DVD
Genrer:Heavy Metal, Hard rock
Spilletid:300:00
Antal numre:60

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Den engelske luftværnssirene er endelig ude med hans første dvd, hvilket vel også var på tide taget i betragtning at mandens solokarriere startede for over femten år siden. Netop det retrospektive er nemlig også hvad denne dvd beskæftiger sig med, helt tilbage fra Bruce's præ-Maiden dage i Samson til hans seneste soloperle "Tyranny of Souls".

Bestående af tre skiver, hvorpå hele tre live koncerter befinder sig, er der dækket op til den helt store Bruce aften. Derudover er der alle mandens promovideoer og en spøjs lille sag fra Samson dagene kaldet "Biceps of Steel".

DVD 1 lægger ud med den fra VHS kendte "Dive Dive Live!!!" der blev optaget på Tattoed Millionaire turneen, der jo som bekendt var mandens solo debut. Bruce selv er temmelig utilfreds med denne optagelse grundet massive komplikationer omkring tilblivelsen af denne, men lad det være sagt, at denne performance ikke lader sig mærke af disse og kan derfor af den lykkeligt uvidende nydes uden omsvøb. Især Bruce fejer frem over scenen som om han var forfulgt af en sværm arrige hvepse. Det samme kan også siges om hans daværende guitarist Jannick Gers som jo senere tog med Bruce til Iron Maiden. Musikalsk bliver vi budt på hele "Tattooed Millionaire" skiven samt en del covers bl.a. Black Night (Deep Purple), Riding With The Angels (Samson) og den fabelagtige Sin City (AC/DC). Desuden er der et par sange som de kun die hard Bruce fans kender fra adskillige B-sider og som om det ikke er nok, giver manden også den engelske tradiotional "Fog On The Tyne" i bedste pub maner. Anden del af skiven er en 60 minutters koncert fra mandens "Skunkworks" æra, hvilket jo af mange anses for at være mandens lavpunkt karrieremæssigt. Personligt er dette også den mindst attraktive del af "Anthology", da jeg ikke rigtigt synes særligt godt om sangene fra denne periode. Desuden ser det en smule mærkværdig ud at Bruce's daværende backingband består af knægte som manden kunne være far til, selvom de uden tvivl gør det ganske udmærket.

DVD 2 kunne have været pakkens absolutte højdepunkt, havde det ikke lige været for den ret dubiøse billede-, og lyd kvalitet. Koncerten her er nemlig taget fra Bruce's Chemical Wedding turne. Selv samme koncert hvor liveskiven "Scream for me Brazil" blev optaget. Hvorfor man ikke bare har brugt lydsporet fra denne fatter jeg simpelthen ikke, da den her brugte mangler enhver form for dynamik, hvilket især kommer frem når bandet giver den gas hvor lyden slet ikke kan følge med. Selve optagelsen er lavet af Brasiliansk TV og dernede har man åbenbart ikke råd til dyre kameraer, hvilket resulterer i en ret grynet billedkvalitet. Det er synd og skam, da denne koncert viser Bruce i topform med en genial sætliste bestående af klassikere som "The Tower", "Road To Hell", "Killing Floor", "Tears of the Dragon", "Laughing in the Hiding Bush" og mange flere. Men med det sagt er det da i det mindste et vigtigt dokument af mandens geniale liveshow, men udover højkvalitets bootleg kommer det her ikke ud over.

Anthologys tredje skive er mandens samlede promovideoer som kommer op på det flotte antal af 14 styk, hvilket er ret imponerende taget i betragtning at han kun har lavet seks fuldlængder. Især interessante er videoerne til de første skiver, hvoraf "All The Young Dudes", "Tears of the Dragon" og "Shoot All The Clowns" især er seværdige. Desværre er der også et par mere eller mindre amatøragtige videoer, som sjovt gælder for en del af hans nyere materiale, hvilket pudsigt nok jo er de musikalsk stærkeste. Udover disse videoer som alle sammen kommer med en lille kommentar af Bruce, er der en ca. 30 minutters EPK (electronic press kit – red.) hvor manden snakker dybdegående om hans seneste mesterværk. Til sidst er der den legendariske "Biceps of Steel", som stammer fra Bruce's tid i NWOBHM bandet Samson. Denne video er Julian Temples direktorale debut, manden lavede jo senere den kontroversielle Sex Pistols film. Videoen består af to numre, "Vice Versa" og "Bright Lights", der tjener som musikalsk underlægning for en nymoderne version af den bibelske fortælling om Samson og Delilah. Samson repræsenteres her i form af superroadien af samme navn, der har en del problemer med bl.a. ræbende blåthårede udsmidere og nymfomaniske koncertarrangører. Lad det være sagt at dette er stor stor humor i min bog, men se den nu bare selv.