Brainstorm - On The Spur Of The Moment

On The Spur Of The Moment

· Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 1 stemme.

Tyske Brainstorm har eksisteret siden 1989, og har efterhånden en god stak albums i bagkataloget. Stilen er powermetal med en masse episke og melodiske elementer. Deres nyeste skive On the Spur of the Moment har jeg fået fornøjelsen at anmelde, og det er med en hvis portion forventning, men samtidig en hvis skepsis, at On the Spur of Moment langsomt får lov at gå i gang, da jeg normalt ikke er meget for denne genre.

En af de første ting som jeg lægger mærke til ved On the Spur of the Moment, er selve numrenes opbygning. Jeg kan fra starten mærke, at her har jeg med en gruppe at gøre, som har skabt sig en del erfaring gennem årernes løb, så ikke en akkord, ikke et slag rammer forkert. Numrene på albummet er perfekt bygget op, så der er en sublim sammensætning mellem de forskelige instrumenter, vokalen og vekslende tempo. Guitarener til tider afventende, spillende de samme akkorder mens vokalen, hvorefter den pludselig eksploderer i riffs. Derudover er der en god vekslen mellem guitar og bas, som skaber en god bund for vokalen og det lydunivers, som Brainstorm bygger op på On the Spur of the Moment.

En af de mest positive overraskelser for mig med skiven er Andy B. Francks vokal. Den formår på en gang at være melodisk og velpoleret uden at være forvrængende hysterisk. Til tider kommer kommer vokalen op og rammer de høje toner, men det bliver aldrig uudholdeligt, og den passer rigtig godt til de kompositioner som de forskelige instrumenter i samklam skaber. Desuden akkompagneres vokalen flere steder af kor og anden stemme, hvilket er med til at give skiven en ekstra melodisk dimension. En anden ting der også går ind hos mig, er den energi, som On the Spur of the Moment gemmer på. Man får lyst til at høre skiven til ende, og følge med på riffnes bølge og slå garnet ud til en gang hovedryst.

Med deres erfaring og feeling med numrene, ligger Brainstorm milevidt fra mange af de powermetal bands, som jeg har som anmelder har måttet ligge ører til. Efter min mening er de på højde med sværvægtere som Blind Guardian, Hammerfall og Iced Earth, hvilket jeg vil honorerer med en karakter på 80 %.