Brainstorm - Scary Creatures

Scary Creatures

· Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Brainstorm leverer en stabil tysk portion ædelmetal

Det er ingen hemmelighed, at Tyskland i årtier har været, og stadig er, et mekka for tilbedere af power- og/eller heavy metal. Dette mekka har Brainstorm været med til at opretholde siden midt-90’erne med et par håndfulde studieudgivelser i bagagen. Scary Creatures er deres 11. album, og der er som sådan intet nyt under solen. Også denne gang byder bandet på en gang hårdtslående, traditionel heavy metal, som stilmæssigt ligger sig op ad eksempelvis Firewind og også minder en smule om Judas Priest, når de går hårdest til stålet.

Der er flere ting som er afgørende for, at Brainstorm skiller sig positiv ud fra mængden. Lad mig fremhæve dem her.

 1. Vokalen. Sanger Andy Franck har en glimrende, maskulin heavy metalvokal, som både mestrer det høje register og som også kan klare det temmeligt dybe. Han minder en del om Zak Stevens fra Savatage og Circle II Circle, og er en fornøjelse at lægge ører til.
 2. Bandet insisterer på at spille HEAVY metal og undgår alt for mange ballader og andet pjat. Samtlige numre er melodisk heavy metal på højtryk, og det kan jeg godt lide!
 3. Produktionen er tilpas tung og pågående, såedes at de tunge riffs faktisk opleves som tunge, og ikke pakkes ind i en alt for poleret lyd. Det synes jeg desværre ofte er tilfældet med nyere heavy metal af den klassiske slags. Heldigvis sniger Brainstorm sig fint uden om den faldgrube.

Scary Creatures er heller ikke albummet der gør Brainstorm til verdensstjerner

Lige så meget som Scary Creatures er en stabil og generelt god skive med mange gode momenter og riffs, der fremkalder nakkebrækkende bevægelser, udstiller pladen i lige så høj grad, hvorfor bandet, på trods af de mange år og albums på bagen, stadig ikke rigtig har slået igennem i den store sammenhæng. Brainstorm mangler, på trods af deres udmærkede melodiske sans, nogle deciderede ørehængere og nogle hooks, der sætter sig fast efter pladens spilletid er løbet ud. Jeg har skrevet det tidligere i andre anmeldelser, men spiller man denne form for heavy metal, så synes jeg altså, at det er afgørende, at de kæmpestore heavy-hooks er at finde, og det er de desværre lidt for sjældent på Scary Creatures. De er der, tjek f.eks. ”The World To See”, som der linkes til her på siden, blot ville jeg gerne have haft nogle flere!

Jeg er dog sikker på, at Brainstorm ville være et underholdende bekendtskab i live-sammenhæng, og denne aktuelle plade ville ganske sikkert gøre en god figur lørdag aften i gode venners lag. Jeg vil bestemt anbefale fans af melodisk, men alligevel hårdslående heavy metal af den klassiske slags, at tjekke Scary Creatures ud. Forvent ikke banebrydende sangskrivning og kæmpehits, men mindre kan vel også gøre det.

Tracklist

 1. The World To See
 2. How Much can You Take
 3. We Are...
 4. Where Angels Dream
 5. Scary Creatures
 6. Twisted Ways
 7. Caressed By The Blackness
 8. Scars In Your Eyes
 9. Take Me To The Never
 10. Sky Among The Clouds