The Boy Will Drown - Fetish

Fetish

· Udkom

Type:Album
Genrer:Deathcore, Death metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: 9/10 baseret på 2 stemmer.

Liam, Tom, Ed og James fra Norwich, England udgør tilsammen The Boy Will Drown og har i år udgivet deres debut. "Fetish". Og det må siges at være en flot debut. Knægtene er teknisk utroligt dygtige og er meget sammenspillede. De har en eksperimenterende tilgang til deres sound, der ellers bærer tydelige elementer af grind og death, med pludselige temposkift og en følelse af hele tiden, at få kastet en ny bølge af brutal metal lige i fjæset.

Guitarist Liam er en force og en ulempe for bandet. En force fordi han er en yderst dygtig guitarist og spiller på samme tid groovet men også utrolig hurtig trash og teknisk math/grindcore-agtigt. En ulempe fordi han er eneste guitarist i bandet, hvilket i nogle numre kan komme til at lyde en smule "tyndt". En rytmeguitar havde på en eller anden måde nok hævet helhedsindtrykket og gjort numrene mindre rodede.

For pladen kan til tider virker rodet og kaotisk, netop på grund af de karakteristiske grindcore stop effekter og overraskende temposkift. Dog er der en del nærmest episke breaks i numre som den storartede åbning Deep Throat og i headbangertracket Dead girls. Disse breaks fungerer faktisk virkelig godt og hjælper lytter til bedre, at kunne skelne imellem de enkelte numre. For det kræver et par gennemlytninger, lige at få helt styr på hvert enkelt af The Boy Will Drown’s 10 små sorte perler. For det er alt i alt en utroligt flot debut, hvor knægtene både tør lege med definerede genre og samtidig sparke røv og fortælle verden, at her kommer vi. Det sidste gøres på Apollos’s Lyre med teksten: "This is how we rock and roll/ This is how you like it baby/ This is who we are!" Numrene Josef Fritzl, Dead girls og Akura Class sluttes hver især af med noget helt stille sydstatsinspireret fingerspil, og skaber et groove og en tung stemning. De 3 efterfølgende numre starter så utroligt eksplosivt, et godt gammelt trick, som dog aldrig bliver så slidt at den ønskede effekt ikke opnås. Det sidste nummer Suis La Luna sluttes også utroligt flot af, med et langt groovet stykke og en massiv råbende vokal. En perfekt afslutning, hvor man sidder tilbage og tænker: " Den skive skal jeg lige høre engang til." Fetish er et yderst anbefalelsesværdigt album, hvis ikke et must have. Dog kan The Boy Will Drown ikke komme helt op og få topkarakter, da de sagtens kan udvikle og finpudse deres lyd. Men de er et dejligt afbræk på en nogen gange stagnerende scene. Denne anmelder ser frem til en opfølger!