Blackshine - Soul Confusion

Soul Confusion

/ Sound Pollution · Udkom

Type:Album
Genrer:Thrash metal, Hard rock
Spilletid:47.31
Antal numre:11

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Rendyrket metal med diversitet.

Blackshine er et thrash metal/death n' roll band fra vores svenske naboer i Sverige. De startede under navnet Hetsheads i 1988, men skiftede navn til Blackshine i 1994. Soul Confusion er navnet på deres nye album, som er det fjerde i stablen.

Albummet starter ud med nummeret "Moriendo Renascor", som kun er en kort intro på knap to minutter. Lidt unødvendigt at have med på albummet, hvis du spørger mig. Men fed forsmag er det da!

Efter introen er det videre til et det første egentlige nummer, "Solid Redemption". Sangen er bygget op af en god blanding af thrash metal riffs, rock n' roll soloer, men bestemt også hang til den melodiske dødsmetal, på nær af vokalen, som er rendyrket rock n' roll og kan beskrives som en mindre beskidt udgave af Ronnie "Ripper" Olson (Turbocharged, ex-Gehennah).

Der høres inspirationer fra mange forskellige sider af metalgenren. Der høres lidt Sodom, lidt Motorhead og lidt melodisk dødsmetal. Sidstnævnte er der til tider for meget af til min smag, særligt i omkvædet på sangen "The Inferior". Men trods det, er det en god omgang hårdtslået og rendyrket metal, som det skal være. Og jeg tror det vil appellere til mange, fordi det er bygget op af gammeldags riffs og en rå vokal, og samtidig også er så velproduceret og har nogle virkelig fede og mindeværdige omkvæd. Selvom Blackshine kun har udgivet fire albums i deres 25 år lange karriere (hvis man tæller deres år som Hetsheads med), så er det tydeligt at de har fået meget erfering og sammensat et rigtig godt album, med en del diversitet i.

Men når noget er godt, er der typisk noget dårligt også. Og i det her tilfælde skal det nævnes at albummet kan være meget ensformigt. Men i betragtning af genren og at der altså er hele 11 numre, er det hvad man kunne forvente. Alt i alt har Blackshine leveret en rigtig god omgang metal, og det vil som sagt appellere til mange forskellige, pga. diversiteten.

Trakcliste: 01 - Moriendo Renascor 02 - Solid Redemption 03 - Soul Confusion 04 - Eternal Cold 05 - Holy Sins 06 - Bloodred Silence 07 - The Inferior 08 - Carnal Destination 09 - The Reaper 10 - Life In Sin 11 - Dead Blackened Hole