Black Veil Brides - Black Veil Brides

Black Veil Brides

· Udkom

Type:Album
Genre:Heavy Metal
Spilletid:43.59
Antal numre:11

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 1 stemme.

De sorte brude fra Los Angeles

Black Veil Brides fra Los Angeles, Californien er ude med deres fjerde album, Black Veil Brides, der er en direkte efterfølger til konceptalbummet Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones og den tilhørende film Legion Of The Black fra 2013. Bandet består af den karismatiske forsanger, Andy Biersack, Ashley Purdy på bas og kor, Jake Pitts på lead guitar, Jinxx på rhythm guitar og violin og til sidst Christian "CC" Coma bag trommerne. Bandet er kendt for deres brug af makeup, kropsmaling, stramt sort tøj med nitter og langt hår, og det er tydeligt, at de er inspireret af Kiss og Mötley Crües sceneoptrædener samt andre fra 80’ernes glam metal-scene.

Mötley Crue's arvtagere

Nu hvor Mötley Crüe er på deres ”Final Tour” og lægger sig selv i graven efter deres sidste koncert den 31. december i Los Angeles, kan det vel meget passende siges at Black Veil Brides bliver arvtagere til den trone, de efterlader.

Black Veil Brides har da også en del fællestræk med The Crüe. Begge er fra LA, brugte makeup i starten af deres karriere, og så var/er begge bands talerør for de hårdt prøvede teenagere, som ikke kan finde sig til rette i den verden, de lever i.
Denne gang har Brudene da også allieret sig med producer Bob Rock som var manden bag Mötley Crües største kommercielle succes Dr. Feelgood og er en af de producere der har været med til at definere lyden af den rock/metal vi kender i dag. Lyt blandt andet til Bon Jovis Keep The Faith, Metallicas The Black Album og The Cults Sonic Temple.

Black Veil Brides har formået at forny sig for hvert af de tidligere albums, og denne gang er ingen undtagelse. De har nemlig rystet posen, taget elementer fra de 3 tidligere albums og lavet et album, der opsummerer den musikalske evolution, bandet har været igennem siden debuten We Stitch These Wounds fra 2010, hvor sangen ”Stolen Omen” der er metal core sagtens kunne havde været på. Dernæst er der sange som ”Heart Of Fire” ”Faithless” og ”Drag Me To The Grave” der er mere glam/emo sange og kunne havde været på albummet Set The World On Fire fra 2011. I 2013 udgav de albummet Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones hvor der er gjort plads til de mere følelsesladede sange, og hvor ”Devil In The Mirror” ”Goodbye Agony” og ”Walk Away” tydeligt har deres inspiration fra.

Black Veil Brides fornyer sig med gamle tricks

Kender du ikke Black Veil Brides så kan Black Veil Brides være et rigtigt godt sted at starte, da det indeholder lidt af det hele fra bandets tidligere udgivelser. For gamle fans er der bestemt også noget at komme efter, da gruppen igen bringer budskabet om at du skal tro på dig selv, have det sjovt og leve det liv du vælger.

Albummet er godt skruet sammen, Bob Rock har igen produceret et album, hvor der lydmæssigt ikke er noget at komme efter, og så går det godt i spænd med det univers, brudene har skabt.
Jeg tildeler albummet 8 store kranier, da bandet igen har bevist, at de tør, vil og kan rykke sig inden for glam/rock/metal/core genren.

Black Veil Brides er et aktivt live band, og at de har en stor fanskare også i Danmark, beviser de igen ved at deres koncert i Amager Bio er udsolgt.

Tracklist

 1. Heart Of Fire
 2. Faithless
 3. Devil In The Mirror
 4. Goodbye Agony
 5. World Of Sacrifice
 6. Last Rites
 7. Stolen Omen
 8. Walk Away
 9. Drag Me To The Grave
 10. The Shattered God
 11. Crown Of Thorns