Black Tusk - Pillars of Ash

Pillars of Ash

· Udkom

Type:Album
Genrer:Sludge metal, Hardcore
Antal numre:11

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

​Black Tusks sidste udgivelse med Athon, der på tragisk vis døde i 2014

Black Tusk er en powertrio med en enorm energi og livskraft. Det er fuld fart frem. Derfor er det endnu mere tragisk, at Jonathan Athon, bassist og sanger, døde i 2014 efter en motorcykelulykke.

Dette album, og bandets tidligere udgivelser, står som et monument over, hvad han stod for som musiker. Det er kompromisløs rock & roll, der skal høres ved maximal lydstyrke.

Det er beskidt, det er fra sydstaterne

Albummet er blevet gjort færdig efter Athon's død, og det er noget af en energiudladning, bandet kommer af med. Albummets første sang, ”Gods On Vacation”, er en mid-tempo punksang, der har den velkendte beskidte, sprøde lyd, som man forventer af Black Tusk.

Med ”Desolation Of Endless Times” hæves baren et nøk med et lige på og råt udtryk, der viser, at albummet er lavet af lyst og med en energi, der rammer en lige i ansigtet. At påstå, at der er noget nyt på albummet, vil være en overdrivelse. Det er Black Tusk, det er mere af det samme, og det fungerer.

De opererer inden for deres egen niche, hvor de nærmest er en kombination imellem Kylesa og Motörhead. 3. sang på albummet er ”Born To Strife” og her hæves tempoet endnu engang. Bandet er direkte, og der bliver ikke slækket på gashåndtaet på noget tidspunkt. På ”Damned In The Ground” er tempoet mere kontrolleret, men de laver stadig en helvedes larm med hårde guitarriffs, bulderende trommer, skrig og rumlende bastoner. Produktionen sidder lige i skabet, den er levende og rå. Med tonerne fra guitaren og trommerne, der lyder som de blev spillet direkte igennem en forstærker, er der skruet max op for energien.

Generelt er hele albummet godt sat sammen og alle spiller med et engagement og med et fokus på at lave støjende rock & roll.

Det skal dog lige nævnes, at der ikke er de store sange, som bliver hængende i øregangen eller mindeværdige melodier, som får dig til at gå og nynne sangene. I stedet får man en tilgang til musikken med attitude og en lyd, der sparker stolen væk under dig.

Black Tusk har trådt sømmet i bund og kigger sig ikke tilbage

Nu her lidt over 1 år siden at Athon forlod denne verden, har de 2 resterende medlemmer, Andrew Fidler og James May, valgt at fortsætte bandet. Corey Barhorst kom således med i bandet og har i dag overtaget Athons plads.

Pillars Of Ash blev indspillet i 2014, inden det tragiske dødsfald, så det, at albummet nu bliver udgivet med de originale optagelser, viser bare, at Athon stadig lever videre i bandet.

Black Tusk har trådt sømmet i bund endnu engang og kigger sig ikke tilbage, derfor stikker de også af med 8 kranier for Pillars Of Ash.

Tracklist

 1. God's On Vacation
 2. Desolation Of Endless Times
 3. Bleed On Your Knees
 4. Born Of Strife
 5. Damned In The Ground
 6. Beyond The Divide
 7. Black Tide
 8. Still Not Well
 9. Walk Among The Sky
 10. Punk Out
 11. Leveling