Black Income - Noise Pollution

Noise Pollution

· Udkom

Type:Album
Genre:Grunge
Antal numre:12

Officiel vurdering: 5/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Dansk grunge savner desværre variation og bliver hurtigt kedeligt

Ny dansk grunge

Black Income er et dansk band, der består af fire gutter fra Fredericia. De blev dannet i 2012 og er nu ude med deres debut, Noise Pollution, der rammer gaden 15. januar.

Dark Grunge Rock

...er den genrebetegnelse, som bandet selv benytter, og det passer da også ganske fint med det indtryk, man umiddelbart sidder med efter første gennemlytning. Her er nemlig tale om god gammeldags grunge af den tunge og lettere stenede slags, som straks får lytteren til at tænke på især Alice In Chains, men også Stone Temple Pilots, Soundgarden osv.

For det meste er vokalen dyb og doven, rytmerne slæbende, og guitararbejdet tungt, stenet og dystert - altsammen meget velkendt, men måske også en tand for velkendt. Noise Pollution rummer nemlig stort set ingen overraskelser: Åren og nerven fra de svundne start-90’ere rammes på ret så flot vis, men desværre bringer drengene fra Fredericia ikke meget nyt med til bordet. Det er primært stenet grunge, som vi kender det, og selvom det er velspillet og vellydende, så er der ikke rigtig noget ved Noise Pollution, der hænger ved og virker særlig langtidsholdbart. På mange måder er det rigtig ærgerligt, for frontmand Henrik Thrane har en super fed stemme, der svæver et sted mellem Chris Cornell og nyligt afdøde Scott Weiland, da han var allerbedst. Men jeg savner noget variation og nogle ørehængere. Selv efter en del gennemlytninger er der ikke rigtig noget, der bliver siddende i det indre øre, og det bliver hurtigt kedeligt. Bedst er nummeret “Everything” (se video herunder), der, for en kort stund, bryder med det slæbende og lidt kedelige lydbillede. Man kan ikke lade være med at tænke på Soundgarden undervejs, men pyt skidt – det er cool, og det er klart pladens højdepunkt.

Jævnt og hurtigt glemt

Øv, øv, øv - hvor ville jeg dog gerne rose et nyt dansk band og uddele fine karakterer til et nyt fedt grunge-album, men jeg kan sgu, uanset hvor meget jeg gerne ville, ikke bevæge mig meget højere end en kedelig jævn 5’er. Henrik Thrane er hamrende dygtig, og magen til vellydende danskproduceret skive skal man lede længe efter. Men en fed stemme og god lyd redder desværre ikke Noise Pollution fra at være en temmelig jævn og til tider intetsigende oplevelse.

Tracklist

 1. You can't overcome
 2. Everything
 3. Lock'n load
 4. Left you alone
 5. My favorite gasoline
 6. Hate to say it
 7. Let you down
 8. Noise pollution
 9. Separate heart
 10. Even though
 11. Better day's
 12. Open your mind

Kommentarer (1)

Rene Ø.Jakobsen

Kedeligt og uoriginalt.

Jeg hørte det her band for nogle år siden, der synes jeg det var helt vildt fedt. Jeg synes de havde en anden sanger der var meget mere solid og original, det er synd og skam. Min kusine fra Fredericia introducerede mig for en video de havde lavet og jeg var solgt. Den video kan jeg ikke finde mere, men det er jo et helt andet band nu og det lyder mere som et forsøg på noget end et band med egne numre.

Det er desværre blevet virkelig kedeligt at lytte til, men kompositionerne er da gode for et dansk rock band, der mangler bare sjæl og originalitet vel. Det håber jeg de får styr på!