Beneath The Silence spiller koncert på Copenhagen Metal Fest 2024.
Beneath The Silence - Meant for the Clouds

Meant for the Clouds

Udkom

Type:EP
Genre:Melodisk Metal
Antal numre:6

Officiel vurdering: 5/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Danske debutanter har meget at lære, men besidder masser af potentiale

Spændende nyt fra Århus

Århusianske Beneath The Silence er et relativt ubeskrevet blad på den danske musikscene. De blev dannet i 2014 og er nu klar med deres første udgivelse, EP'en Meant for the Clouds. Et par af numrene fungerer fint, men der er dog flere ting, der ikke er helt på plads. Endnu...

Determineret og skarpt

Missionen har været klar fra start: Siden dannelsen har det været BTSs ønske at spille melodisk metal af den slags, der er riff-funderet, har masser af groove og ikke mindst en kvindelig forsanger - denne anmelder vover det ene øje og kalder det i stil med Evanescence, men med et noget mere nutidigt approach. Gruppen har fået stykket seks fine skæringer sammen, hvoraf især to af dem er særdeles godkendt - “Find Your Way" og “By Any Standard". Det er ikke den dybe tallerken, der bliver opfundet her, men melodi, hooks og især riffs fungerer rigtig fint.

I det hele taget er guitarist René nok den, der står for flest mindeværdige sekvenser med sine velplacerede og hårdtslående riffs, mens forsanger Mette umiddelbart også efterlader et fint indtryk. I bund og grund besidder hun en rigtig god vokal, meget i tråd med Amy Lee fra føromtalte Evanescence, men der er flere steder noget irriterende ved hendes pitch i de dybeste, men især også de højeste toner. Skylden kan meget vel placeres ved den lidt for upræcise og flade produktion og ikke hos Mette selv, men synd for helhedsindtrykket er det ihvertfald, og det udgør i høj grad pladens helt store ømme punkt. Når det er lige netop denne karakteristiske slags vokal, der skal være et bærende element, så skal den også sidde lige i skabet.

Stort potentiale

Beneath The Silence skal have et kæmpestort plus for at vide præcis, hvad de vil, samt hvor de gerne vil hen - noget mange andre debuterende bands kan lære af. Dog kunne produktion, vokal, generelt udtryk og til dels også sangskrivningen være på et lidt højere niveau. Men man må huske, at her er tale om et relativt nyt band - der er masser af muligheder for at forbedre sig på alle planer. Potentialet er nemlig i dén grad til stede.

Tracklist

  1. Find Your Way
  2. Voice of the Broken
  3. By Any Standard
  4. Out of the Grave
  5. Lies
  6. Meant for the Clouds