Balfor - Barbaric Blood

Barbaric Blood

· Udkom

Type:Album
Genre:Black metal
Spilletid:44.26
Antal numre:9

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Poleret produktion og melodi er ganske vist et fyord i mange black metal-kredse, men det er altså, hvad der er at finde på ukrainske Balfors debut-album "Barbaric Blood". Balfor har været aktive i undergrunden siden 90erne og udgav først "Barbaric Blood" i 2010. Dermed har bandet masser af erfaring og har sikkert bevidst valgt den polerede og lettere melodiske type black metal, som de leverer her.

Personligt synes jeg ikke, at den polerede produktion er et problem, da den tillader, at man kan høre alle detaljerne. For, ikke blot har Balfor en melodisk tilgang, deres stil er også semi-teknisk, og de trækker på en del forskellige metalstilarter udover black metal, hvilket betyder, at der er både thrashy og dødmetal-agtig riffage at høre på denne skive, og hvert nummer består af mange forskellige dele og rifftyper. Således er "Barbaric Blood" også ganske varieret.

Kernestilen er dog stadig black metal, og der er rigeligt af black metal elementer, såecielt i de mange trioliserede blastbeats og mere atmosfæriske riffs, der kombinerer dem. Den gode produktion fjerner dog den typiske black metal-stemning, som er at finde på mange mere traditionelle udgivelser, hvor guitar og vokal er rig på rumklang. Da Balfor ikke har druknet deres produktion i rumklang, kan man sige, at de har ofret denne stemning.

Bortset fra det, så er "Barbaric Blood" en solid udgivelse, der sikkert skal appellere til black metal fans, der foretrækker variation og ikke vil savne den typiske black metal-stemning.